Wise versus Western Union

Daca vrei sa plimbi bani cash dintr-o tara in alata sa stii de la inceput ca nu-i usor si niciodata nu va fi ieftin. La prima vedere reiese ca mai avantajos este sa folosesti Wise, datorita cursului cat de cat avantajos, comparativ cu Western Union care te usuca la buzunar cu al sau minim 6% diferenta de curs. De aia castiga teren Revolut, doar ca acolo chiar si la varianta unui card Metal tot esti limitat la 3000 de lei prin bancomat fara comision. Dar si daca ai da 2% la un card simplu, unde ai doar 800 de lei gratuit, tot iesi mai bine ca la Westrn Union.

Wise versus Western Union

Principalul dezavantaj al unui cont Wise este ca nu prea poti transfera bani decat in cont bancar, ceea ce de fapt mareste putin comisioanele de transfer, iar pentru romanii din Republica Moldova devine la fel de scump. Eu raman la parerea ca pentru cash variante ieftine nu exista, pentru asta cel mai bine platesti comisionul la un card gen Revolut si ai scapat de stres. Numai sa ai grija s anu-l foloseste in weekend, caci sunt comisioane. Pentru Moldova cel mai bine este sa umbli cu USD, la EURO sunt conditii mai putin prietenoase..

Transfer de bani in Moldova fara comisioane? Evident ca asa ceva nu exista, dar oare unde sunt cele mai mici comisioane? Depinde evident de sumele de care ai nevoie, la sume de mii de euro vei plati comisioane destul de insemnate, eu sincer prefer un drum in Romania la banca – de fapt bancomat, ca nu se mai dau bani fara comision la ghiseul bancii de mult.

Transfer fara comision la Western Union? LA asa ceva nu ai cum sa speri macar, au un curs foarte dezavantajos la schimb, la care se adauga comisoane. In cazul asta mai intelept ar fi sa alegi Wise, comisioane mai mici, dar ai nevoie de card. Grea alegere pentru cei ce vor sau au  nevoie sa transfere permamnet sume de bani.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *