Primele impresii despre Revolut in Moldova

Asa cum ziceam acum cateva zile, mi-am facut un card Revolut pentru a-l folosi in Republica Moldova, iar azi a venit momentul sa va zic concluziile. Prima chestie: daca ai cont in dolari, totul merge la cursul oficial, platile la comerciant sunt fara comision. Adica e ca si cum ai avut lei moldovenesti proveniti din schimbul la cursul BNM. Mai am de facut un singur test, retragerea de la bancomat [ ATM ], iar aici evident ca totul depinde ce ce fel de card Revolut ai: gratuit, metal, etc. Adica la cardul gratis ai posibilitatea sa scoti – teoretic – 800 de RON pe luna, ceea ce este putin, cada ai nevoie de mult cash, insa cum peste tot merge sa platesti cu cardul, nu vad de ce nu ar fi ok si suma asta mica.

Primele impresii despre Revolut in Moldova

Pentru a alimenta cardul Revolut am folosit atat cardul de la BCR cat si cel de la Transilvania, aproape instant tranzactiile de alimentare, comision zero. Am cumparat atat Euro cat si USD, totul la costuri minime, am platit online la Amazon, la benzinarie si la market. Cardul Revolut a fost peste tot acceptat. Problema principala este ca ai dreptul la schimburi valutare  de doar 5000 de lei pe luna pentru contul standard, adica 1000 de euro. Eu deja am folosit in cateva zile 1000 de lei, dar asta pentru ca am cumparat cadouri de pe Amazon pentru copii de Craciun.

Concluzie: daca esti in Moldova nu e o problema cu cardul Revolut luat in Romania [ sau orice alta tara ], faci tranzactiile in dolari si e super ok. Banuiesc ca merge si cu euro, dar ce rost are sa fac alte probe, cand ai ceva c emerge la sigur. Limitele le verifici din sectiunea profil de pe aplicatia mobila. Platile cu cardul sunt nelimitate chiar si la planul gratuit, asa ca daca nu te dau banii afara din casa, nu cheltui lunar mai mult de 3000 de lei in numerar, eu zic ca e o varianta super ok cardul GRATUIT de la Revolut!

In rest ce ar fi de zis? A venit repede, mult mai repede decat scria in aplicatie, cateva zile – parca 5 zile la Iasi si evident ca in orasele din provincie mai greu – ce sa faci daca Posta Romana nu mai livreaza scrisori? Ce nu am inteles este cu invitarea prietrenilor, pe mine m-a invitat cineva, nu-i apare nicaieri desi m-am inscris cu link-ul de la el. Am facut pasii necesari sa-si ia cei 100 de lei cadou, nu a mers. Probabil ca trebuia mai inati sa ma adauge in lista sa de prieteni in aplicatie si abia apoi sa trimita invitatia. Sau nu am dat eu click de pe link-ul din SMS, cine stie? Important este ca acum avem ambii un card Revolut car emerge super de bine in Republica Moldova, chiar daca nu-l poti primi la o adresa de aici.

News Reporter

1 thought on “Primele impresii despre Revolut in Moldova

  1. Ca turist din Romania la Chisinau as putea risca sa nu am de loc numerar MDL pentru restaurant, piata , transport in comun ? Chiar , poti plati cu card virtual Revolut adaugat in portofel electronic Google Pay pe autobuze, troleibuze ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *