Viata va fi din ce in ce mai scumpa

Nu stiu de ce, dar am o vaga presimtire: viata va fi din ce in ce mai scumpa, bugetul oamenilor obisnuiti se va micsora pe masura ce se va scumpi energia. Evenimentele din Ucraina au schimbat complet ceea ce stiam pana acum, gazul vine de la est, banii vin de la vest. Acum totul va veni din vest – sau ma rog, din orice directie, numai din est NU. Schimbarea vine cu un pret – mare, as zice eu. Cel mai bine o sa o duca se pare Cristian Chifoi, caci el ne explica cat de usor se fac banii in ziua de azi.

Viata va fi din ce in ce mai scumpa

Preturile au crescut la toate categoriile, mai putin salariile, deci pe intelesul tuturor, avem inflatie. Nici nu stii ce e mai bine, sa vinzi ce ai in plus, dar sa te intrebi ce o sa faci cu banii, sau sa tii totul la tescherea, in speranta ca se va scumpi in curand? Acum sa explic ce e cu teschereua asta, caci are mai multe intelesuri conform DEX. Pe de o parte are intelsul de punga cu bani, dar altii sunt de parere ca este un fierastrau mai mic [ firez cum ii mai zice pe la noi prin zona ].

Cererea se va micsora, preturile conform algoritmilor economici vor creste si pe langa asta, va fi si o criza alimentara – asa zic unii, ca vom avea mai putin grau, porumb si ulei de floarea soarelui. Interesant este ca Romania are de toate – ma rog, voiam sa zic grau, porumb si floarea soarelui. in curand  – peste cativa ani vom avea energie electrica de la Cernavoda si ceva gaz din Marea Neagra. dar pana atunci ce facem?

Salariul minim pe economie va creste putin, cu mult sub nivelul inflatiei, mai pe scurt vom fi mai saraci in 2022 fata de 2021. Pe mine asta ma cam sperie, ca eram si asa sarac.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *