Salariul mediu net este aproape 4.000 de lei

Deja ma simt nu stiu cum, nici pe departe de acest salariu mediu net de aproape 4.000 de lei nu sunt. Nici nu prea stiu tineri care se pot lauda cu asa un venit, adica sa zicem ca doi medii din astia, ar avea cam 8000 de lei lunar la dispozitie. Ar trai super de bine, si-ar permite o chirie de 1500 de lei pe luna, o vacanta anual cel putin, telefon si laptop de ultima generatie, ce ai mai avea de zis? Media de 800 de euro pe luna pentru o tara ca Romania mi se pare ok. Doar ca nu stiu de ce, nu prea pot sa cred ca asta e purul adevar.

Salariul mediu net este aproape 4.000 de lei

Cate persoane au salariul minim pe economie in Romania? Peste  1,58 milioane de angajati au salariul minim, cati or avea cu cateva sute mai mult? Da, s-a pus ceva pe picioare cat de cat, salariile din invatamant si mai ales din medicina. In domeniul bancar, la PECO se sta bine. Nu mai zic de IT, astia cred ca ridica la atat de mult salariul asta mediu net, atat de laudat zilele acestea. Eu recunosc, sunt platit sub salariul asta de 4000 NET, care ar insemna un brut de 6837 de lei!

Sa fim seriosi, chiar da cineva pe banda rulanta peste 1350 de euro brut angajatilor? Eu aveam salariul asta brut platit la negru prin 2008, la Bucuresti. Zic brut pentru ca mi se scadeau banii de chirie, care era aleasa de angajator. Adica luam net cam 800 de euro, ceea ce pe vremea aia nu era cine stie ce, dar era ok.

Statistica ne zice ca in IT se plateste cel mai bine, iar in HORECA e vai de noi. Nimic nou, asa se calculeaza media asta de nu o intelegm noi. Dar stai: indicele castigului salarial real a fost 97,9% in luna aprilie 2022 fata de luna aprilie 2021. Adica baietii astia care au facut rost de mai multi bani, au de fapt cu 2% mai putin raportat la preturi. Iar aici e iarasi o medie, ca va zic eu, cand pui in balanta benzina, caldura si curentul, iesi mult mai prost decat ti-ai fi imaginat. Cel mai bine stau bugetarii, astia sunt mereu pe plus, pentru ca la ei se aplica legile exact asa cum sunt scrise. La restul, adica la privati e o lupta perpetua pentru a supravietui.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *