Google Pay in Moldova

Dupa ce BCR ne-a lasat fara George Pay si platile se fac prin Google Pay, afli ca daca mergi in Moldova s-ar putea s anu mearga sa platesti cu telefonul. Ca sa vezi! Asta in ciuda faptului ca BCR are filiala in Republica Moldova, fara a avea totusi avantaje majore la chestia asta, inclusiv la schimbul de RON. Mastercard zice ca se poate plati contactless la Chisinau, dar a incercat cineva? Sincer sa fiu nu stiu ce sa zic, o sa umblu tot cu cardul dupa mine? Am trei bucati, un Mastercard Gold si doua carduri VISA, nu e chiar asa de greu sa tii minte trei PIN-uri.

Google Pay in Moldova

Am zis eu ca voi folosi Google Pay chiar si in Moldova, acum e timpul sa aflu daca merge cu adevarat. Aplicatia am reusit sa o instalez pentru ca aveam un cont activat in alta tara, nu mai stiu care, dar pe email-ul principal scria ca nu prea merge. Apoi s-a activat imediat si plata din aplicatia George, de la BCR. Nu-i rau deloc, acum sa vedem daca sunt comisioane la plata cu Google Pay. In mod normal nu sunt. Acum ceva vreme se spunea ca in Romania nu este accesibil chiar peste tot, eu insa cred ca deja s-au rezolvat problemele.

Din cate am vazut eu aplicatia Google Pay nu este accesibila din Republica Moldova, dar asta se refera la instalarea ei pe un telefon moldovenesc, sau pe un cont Gmail activat in Molodva, dar de folosit telefonul pentru plati eu zic ca merge. Probabil ca o sa fac la un moment dat si proba la plata, mai ales la Metro, unde nu am reusit pana acum sa platesc cu telefonul pe care aveam platile NFC activate si evident un card BCR atasat. Plateam cu cel fizic, contactless. Va dati seama de absurdul situatiei? Atat Metro cat si BCR au venit in Moldova din Romania, doar ca nici cardul de client, nici cel bancar nu merg 100%.

Nu stiu cati dintre voi au nevoie de achizitii din Google Foto sau Google Play, dar eu am avut nevoie odata de o aplicatie pentru transfer de fisiere pe un TV Box si am dat 6 lei, asa ca nu se stie niciodata. Traim totusi intr-o lume digitalizata, din ce in ce mai des folosim carduri pentru plati online.

Important! Am inteles ca se aplica un comision de 1,5%, minimum 35 de cenți pe fiecare transfer bancar instant. Asa ca aveti grija! Sau alegeti transfer mai lent, ca nu se grabeste nimeni, nu-i asa?

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *