Răzvan Bălănescu despre joburi / review

Recunosc ca nu prea am idei despre ce sa scriu, asa ca mai usor e sa-mi dau cu parerea despre ce fac altii, sa comentez sau mai elevat spus, sa fac un review [ reveu ]. Primul meu articol despre Răzvan Bălănescu a fost despre saraci, acum ne invata cum sa fim bogati cu joburi part-time. Poate ca nu scriam despre el daca nu-mi stergea comentariile, care zic eu ca sunt pertinente. Ca de obicei prima lui sursa de venit posibila este investitia in actiuni, ca si cum asta ar fi simpla, trebuie doar sa te uiti la clipuri pe tema asta si ai rezolvat 99% din probleme. Uite, eu nu cred ca e asa de simplu, dar asta o lasam pe alta data.

Răzvan Bălănescu despre joburi / review

Sa vedem primul job part-time: administrator de proprietati, adica gasesti niste mosnegei fara prea mare eduactie financiara si nici pofta de munca, care au sa zicem asa cam 4 apartamente a 60.000 de euro, pe car ele inchiriaza cu 350 de euro pe luna, adica fix 1400 de euro lunar. Iar astia, mosnegii investitori o sa-ti dea tie 15% din chirie pe viata. Ca tu te ocupi de tot, de gasit chiraisi, de … a de gasit chiriasi, acte, si multe altele, cum ar fi de gasit chiriasi. Din ce stiu eu, poate ma insel – la agentie dai odata 50% din chirie sau ma rog o chirie. Iar el se obliga sa iti tina apartamentul ocupat, ca asa pleaca chiriasul dupa o luna si tu stai/ramai cu buza umflata. Ma indoiesc ca sunt mosnegii dispusi sa-ti dea 210 euro lunar salariu. Trec peste faptul ca daca tu ai deja un job, esti liber teoretic in weekend sau duminica si in rest esti ocupat cam pana pe la 6 seara, halal part-time.

Ca idee generala, cam greu sa inchiriezi cu 350 de euro un apartament modest de 60.000 de euro, cand la pretul asta iei in oras o garsoniera mai mariosoara, langa metrou. Dar sa zicem ca merge, desi am dubii. A doua eroare este cea legata cu PFA-ul, pentru ca daca esti la inceput de drum, ai cam multe taxe de platit, cam 27.000 de lei pe an, adica cam 5.500 de euro impozit forfetar sau la norma de venit. Asta ar insemna cam 450 de euro pe luna la stat pentru un amarat de PFA. OK, sa zicem ca rezolvi cu impozit pe venit 10% si CASS si CAS. Cam 50% ar face asta – poate la pensii sa nu fie obligatoriu [ nu stiu ].

A doua idee de job part-time: administrator conturi Social Media. Pe bune? Adica sa zicem ca Răzvan Bălănescu ma angajeaza sa fac fix ce face el, iar eu fraier sa fiu sa nu-mi fac mie un canal si sa fac clipuri sa le postez. A, stai ca le face el bulk si eu ma ocup de postat, comentarii – e sterg pe cele incomode, raspund cu mentalitatea lui – incerc sa ma dedublez, Asta pe YouTube, dar pe FaceBook cum fac? Ca daca are ala pozele, de ce sa nu le programeze el in weekend? In fine, mai ramane sa intreb cine ar plati pentru asa ceva si cat – in Romania. Mai spune si ca daca aduci profit si valoare, te umpli de bani. Daca ai calitatile astea, eu zic sa te apuci pe cont propriu, ai mai mari sanse sa faci bani.

Ar mai fi de spus si despre restul job-urilor, dar nu cred ca e cazul sa o lungim. Au gasit toti reteta succesului: bursa, YouTube si Tick-Tock. La munca nu o sa mai mearga nimeni.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *