Bancile vor incepe sa perceapa comisioane la pastrarea banilor, ING a facut deja primul pas catre taxarea banilor tinuti in conturile sale. Pana acum se percepea o taxa – comision – de 0,5% pentru cei ce aveau in cont peste 250.000 de euro, iata ca plafonul a scazut acum la 100.000 si cred eu ca va deveni zero in curand. Bancile sunt cei mai mari camatari ai vremurilor moderne, deja in Romania nu mai este convenabil sa ai valuta, in curand nici lei. Cardurile nu se mai livreaza la banca, extragerile de numerar sunt limitate si deseori comisonate, mai pe scurt te „mulg” pe toate partile.
Bancile vor incepe sa perceapa comisioane la pastrarea banilor
Va dati seama ca daca avem deja o banca care aplica dobanzi negative pentru banii din cont, vor urma in curand si altii care vor face treaba asta. Ma indoiesc ca le-a venit ideea peste noapte si ca nu au discutat asta intre ele [ intre banci ]. Probabil ING a avut mai mult curaj si a facut primul pas. Oare cat va mai dura pana cand oricine are cont la banca – adica 99% dintre noi va plati pe langa comisioane de administrare si alte sume, doar pentru ca nu prea ai de ales, nu mai poti trai faca un cont bancar.
In acest moment totul se aplica per persoana – client – nu pe numarul de conturi, dar evident ca se vor pune comisioane mari pentru cei care vor sa detina mai multe conturi, ca sa nu te bata gandul sa fentezi sistemul. Cand bancile dau de greu, vor subventii de la stat – ca deh, ele sunt coloana vertebrala a societatii, cand fac profituri fabuloase vor scutiri de taxe. Cam asta e societatea de azi, guvernata de banci si bancheri.
Prevad un succes pe termen scurt al criptomonedelor, pare a fi deja o solutie pentru multi, cei care s-au saturat sa plateasca pana si pentru aerul pe care-l respira. Pare ca tot ce am invatat despre banci acum 30 de ani nu mai este valabil, nu exista cerere si oferta, nu mai exista reglementari prin care statul si banca centrala protejeaza populatia, este haos total. Evident ca primii vizati au fost cei care aveau un sfert de milion la banca, acum pragul a ajuns la 100.000 – cam cat un apartament – dar nu central. O sa vedem ce va fi cand acest prag va ajunge la pretul unei gogosi! Ai sa zici ca nu e mult 500 de euro la 100.000, dar este doar o iluzie. E mult, chioar foarte mult daca te gandesti ca este salariul (net) unui roman pe doua luni!