Avantaje si dezavantaje Yield Farming

Reprezinta oare Yield Farming o metoda de a obtine venit pasiv? Teoretic DA, insa practic nu toti cei ce s-au apucat au obtinut rezultate semnificative. Oare de ce s-a intamplat asta? Pai pentru ca aici vorbim despre crypto, deci despre un domeniu foarte volatil. Adica trebuie sa fii mereu cu ochii pe ce se intampla, sa gestionezi corect fondul tau de cryptomonede, dar mai ales conteaza sa ai o strategie corecta de a fructifica banii investiti. Primul pas ar fi sa citesti despre conceptul de DeFi, o poti face in limba romana sau engleza, nu conteaza, pentru ca informatii exista suficiente pentru a te lamuri cu ce se mananca acestea.

Avantaje si dezavantaje Yield Farming

Reprezinta cryptomonedele viitorul in domeniul financiar? DA, evident ca in viitor vom lucra cu bani virtuali isi nu cu cei fizici cu care azi marea majoritate suntem obisnuiti. Este conceptul de Yield Farming o modalitate de a castiga bani? Cu siguranta da, iar ca sa va fie clar de la inceput despre ce vorbim, ei bine – este mult prea bine cunoscutul concept de a depozita sau imprumta cu dobanda ceva. Fie  ca e vorba de bani sau criptomonede, vorbim despre acelasi lucru. Doar ca in cazul monedelor virtuale, azi ele valoreaza exact cat crede investitorul ca merita platit pentru ele. Adica totul se bazeaza pe hazard si pe increderea oamenilor in aceste monede. Cam riscant as zice eu, mai ales intr-o lume guvernata de instabilitate.

Conceptul de finante descentralizate sta la baza farmingului, iar noua inovatie numita blockchain sta la baza monedelor virtuale. Asadar din nume ne dam seama ca aici nimeni nu controleaza ce se intampla cu acesti bani virtuali. Adica poti casiga oricat dar la fel de bine poti pierde tot sau aproape tot ce ai investit – iar aici pierzi si casigi bani reali. Deci pe de o parte ai control deplin asupra activelor tale, dar pe de alta parte nu te poti baza pe nimic. Am un prieten care a ales nu Bitcoin ci Ethereum ca moneda de investitie. O fi bine, o fi riscant? Eu zic pe baza a ceea ce stiu ca azi monedele virtuale populare sunt dependente de Bitcoin, adica el creste la fel vor face si ele, scade el, scad si ele.

Cand investesti in Farming ar trebui sa ai un minim de vocabular din domeniu, de exemplu sa stii ce este acela APY. Adica cresterea procentului de castig anual, ceea ce presupune ca mereu va trebui sa iti muti investitiile pe directii noi si profitabile. Daca stapanesti bine problema poti castiga binisor in primele zile prin plasarea de lichiditati in sistem. Dar depsre asta si multe altele intr-un episod viitor pe Banimarunti.ro, unde discutam cateodata si despre finante.

Yield Farming
Avantaje si dezavantaje Yield Farming
News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *