Raspunsul lui Selly si ce ne transmite el

Am pus poza asta ca sa vedem cam care-i trendul in pustime, 32K upvote, din 162k vizualizari. Sincer imi pare rau ca l-am luat la misto pe Teches, baiatul ala nu e doar cu un an mai in varsta ca Selly, e cu 10 clase peste. Nu are el milioanele de abonati ca Selaru, dar are ceva mai mult bun simt. Nu conteaza ca a chemat manleistii la ziua lui, fiecare cu muzica care-i place, am inteles ca el alege intre manele si trap, ok – super fain. Doar ca asta nu e o virtute. El zice ca avem o generatie de analfabeti functionali, tot el ne zice ca asculta manele. Sa fie o legatura directa?

Raspunsul lui Selly si ce ne transmite el

Ok, v-ati prins, nu sunt fanul lui Selly, asta e un adevar si nu ma ascund dupa deget. Sa fie asta un defect sau o calitate? Niciuna nici alta, fiecare cu placerile lui, zic si eu. Sa fie asta subiectul zilei? Poate ca DA, poate ca NU, depinde cum te uiti la treaba asta. La cum a reactionat Selly pe vloggul sau, eu inclin sa zic ca DA, este o chestie de analizat ( macar ). Hai sa iau clipul de la zero si sa merg cu el pana in minutul 21:34. Clipul incepe cu franturi din stirile date la televizor. Apoi incepe in forta si ne anunta ca a facut 20 de ani. Ok, eu am facut 22, conteaza? Apoi ne explica ca a fost la o vila in Snagov. Super tare, fiecare dupa buzunar, evident.

Apoi explica: uite vezi, din treaba asta a iesit fum, pentru ca eu mi-am serbat ziua. A, nu are nicio legatura cu legea, cu incalcarea ei si cu faptul ca au fost [ asa zice politia locala ] mai multe persoane decat era legal voie. NU, ce i-a deranjat pe toti a fost ca si-a serbat ziua. Ar fi fost la fel daca o facea singur, pe un live. Esti sigur nea Selly? Ca am impresia ca ai su tu probleme din alea functionale, de care tot amintesti. Smecheria a fost ca ai incalcat legea. Ca sa explic mai pe intelesul tuturor [ era sa zic manelistilor ]. Nu stiu ce are lumea cu mine, cum ies cu bolidul din garaj, poc amenda! Pai “e” gelosi pe masina mea, de aia imi tot dau amenda, nicidecum ca am depasit viteza legala cu 50+ km/h. Este?

Selly amendat dupa petrecere

Urmeaza datul vinei pe presa: uite, aveam un video important pentru tara, dar a trebuit sa-l aman, ca sa pot raspunde astora din presa. Am inteles, deci nu ai decis tu ca e mai important clipul asta, presa te-a obligat, iar din cauza lor lumea pierde. DA, pierde postarea aia, care nefiind la timp pe vlogg, a dus la scaderea PIB-ului cu minim 10%. Pe bune? Apoi ne explica el ca lumea nu e defapt deranjata ca el a incalcat legea, ci pentru a a adus manelistii. Urmeaza apologia manelelor si a manelistilor, oameni care chiar transmit ceva cu muzica lor, mai ca o sa vedem in viitoarea propunere de programa scolara marca Selly: manelele in programa scolara obligatorie.

Urmeaza ascunsul dupa toti romanii: pai ce asculta mai toti romanii la petrecere? Manele, evident. Ca sa vezi ce fraieri noi care nu am avut asa ceva in program. Anacronici, asta e cuvantul. Pentru ca ne spune Selly ce ar trebui sa acultam: tanar progresist si cult: manele, bosorog retrograd si sarac: simfonia a IX-a a lui Beethoven. Dupa introducerea asta urmeaza demonstratia: cata ipocrizie exista in tara asta. In primul rand ne spune ca el crede ca pandemia exista si apoi ca politia a aplicat legea. Pana aici sa zici ca e ok. Ca asa se face o demonstratie falsa: pui si ceva adevar in ea.

Apoi ne spune ceva negativ: nu s-au prins ei pe loc, au venit pe la sase seara, la pont, ca nu stiu cine a vazut postarile pe Tik Tok. DA, asta e, uite saracii politisti nu stau sa-l urmareasca pe Selly ce face, dar se prind cand “pretenarii” pun live-uri sau filamri pe platformele de socializare. Ciudat, cam asa merge treaba cam peste tot, suna unu la politie si zice: am impresia ca ceva ilegal se produce – s-a produs – acolo. Astia vin, cerceteaza si dau o amenda. O fi bine? O fi rau? Sa ne spuna Selly cum sta treaba. [ nr. mama deja am scris mai mult decat credeam ca o sa pot scrie pe tema asta! ].

Urmeaza apoi descrierea casei din Snagov: o casa imensa, cu o curte imensa, etc. Cred ca in alte tari e specificat clar: bai, daca esti intr-o sala imensa, nu mai e pandemie, e perfect. Sar peste etape, ca m-am plictisit si eu. Ne mai explica Selaru asta ca noi astia mai batrani, vai de neamul nostru ce saraci eram acum 20 de ani, nu aveam bani decat de casete, nu cum are el, sa cheme ditamai taraful. Aici e buba, de aia nu inteleg astia de 40 de ani ca legea o respecti doar daca ti se pare tie ok, daca NU, iti faci de cap. Important e sa ai bani, atat. Asta e lectia lui Andrei Selaru si se termina cu o manea. Uite na ma, ca pun manele si ce-o sa-mi faceti? Nimic, iti zic eu.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *