Noutăți bune vin de la ING bank

ING permite acum clienților să blocheze din Home’Bank operațiunile nedorite precum retragerea de bani cash, plățile online sau tranzacțiile cu criptomonede

ING Bank România a lansat o nouă secțiune în aplicația Home’Bank, denumită „Permisiuni”, care le oferă clienților posibilitatea de a dezactiva complet anumite tipuri de tranzacții cu cardul. Această funcționalitate este destinată să ajute utilizatorii să își gestioneze mai eficient cardurile și să reducă riscurile de fraudă.

Ce tipuri de tranzacții pot fi blocate?

Clienții ING pot alege să blocheze următoarele tipuri de tranzacții:

 • Retragerea de numerar de la bancomat (ATM)
 • Plățile pe internet
 • Plățile la punctele de vânzare (POS)
 • Tranzacțiile cu criptomonede
 • Tranzacțiile efectuate în afara Spațiului Economic European
 • Plățile de tip „jocuri de noroc”

Cum funcționează secțiunea „Permisiuni”?

Secțiunea „Permisiuni” din Home’Bank permite utilizatorilor să configureze setările cardurilor lor direct din aplicație. Iată pașii necesari pentru a accesa și modifica aceste setări:

 1. Accesați Home’Bank
 2. Navigați către secțiunea „Produse și Servicii”
 3. Selectați „Cardurile ING”
 4. Alegeți cardul dorit
 5. Mergeți la „Limite și Permisiuni Card”
 6. Din meniul „Mai multe”, accesați „Servicii și setări” -> „Limite și permisiuni card”

Pentru fiecare card deținut, clienții pot activa sau dezactiva anumite tranzacții și operațiuni, adaptându-și astfel utilizarea cardului la nevoile și preferințele personale.

Avantajele și securitatea oferite de secțiunea „Permisiuni”

Alexandra Toabeș, customer journey expert în divizia Carduri la ING Bank România, explică beneficiile acestei noi funcționalități: „În ING, oferim clienților noștri soluții relevante pentru a-și administra cardurile într-un mod cât mai simplu și intuitiv, dar și pentru a diminua riscurile de fraudă și a-i ajuta să își protejeze conturile bancare. Secțiunea Permisiuni adaugă un strat suplimentar de siguranță pe care clienții îl pot folosi proactiv. De exemplu, dacă nu doresc să cumpere criptomonede cu cardul ING, filtrul va bloca automat toate plățile către comercianți de criptomonede.”

Pentru clienții care efectuează frecvent plăți online, ING recomandă utilizarea unui card virtual, atașat unui cont secundar în care se transferă doar sumele necesare pentru cumpărături. Astfel, contul principal rămâne protejat, iar tranzacțiile online pot fi blocate pe acesta.

Protecție împotriva fraudelor

Raluca Voicu, manager Issuer and acquirer fraud investigations la ING Bank România, subliniază importanța protecției împotriva fraudelor: „Odată ce obțin acces la fondurile victimei, fraudatorii direcționează adesea sumele către portofele electronice de criptomonede sau fac plăți la comercianți din afara Uniunii Europene, unde reglementările sunt mai puțin stricte. Recomandăm clienților să fie vigilenți cu datele lor personale și bancare și să dezactiveze operațiunile pe care nu le efectuează din Home’Bank.”

Utilizarea cardurilor virtuale

În contextul sezonului vacanțelor, ING sfătuiește clienții să utilizeze carduri virtuale pentru un plus de siguranță. Astfel, chiar dacă cardul virtual este compromis, fraudatorii nu vor putea cheltui mai mult decât suma disponibilă în contul secundar asociat acestuia.

Noua funcționalitate „Permisiuni” din Home’Bank reprezintă un pas important pentru ING Bank în oferirea unui control sporit clienților asupra propriilor tranzacții și în protejarea acestora împotriva fraudelor financiare.

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *