Boloș anunță modificări la e-TVA

Dupa ce guvernul a insutit ( daca nu inzecit sau poate injumatatit ) incasarile prin introducerea eFactura, iata ca vine repede din urma e-TVA, care nu doar ca va dubla ce s-a incasat cu restul de e-uri, dar va face viata mai frumoasa contribuabililor – insensul ca va creste birocratia si evident bulibaseala. Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat recent schimbări importante în legătură cu decontul de TVA precompletat, un instrument esențial pentru combaterea evaziunii fiscale și colectarea sumelor datorate la bugetul de stat consolidat. În urma unei ședințe de lucru cu reprezentanții Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, s-au convenit următoarele măsuri:

Abrogarea prevederilor privind Nota de justificare pentru diferențele de TVA: Această măsură vizează eliminarea obligativității de a completa nota de justificare pentru diferențele de TVA.

Prorogarea termenului pentru Notificările de diferențe TVA: Termenul de intrare în vigoare pentru notele de diferențe TVA a fost amânat.

Prelungirea termenului pentru Notificarea de conformare: Termenul pentru notificarea de conformare a diferențelor de TVA a fost extins până pe data de 25 a lunii următoare pentru luna precedentă.

Revizuirea cuantumului amenzilor: Se vor revizui cuantumurile amenzilor legate de decontul de TVA precompletat.

Aceste modificări au fost adoptate pentru a simplifica procesul de conformare fiscală și a reduce povara administrativă asupra contribuabililor, contribuind în același timp la eficientizarea colectării veniturilor la bugetul de stat.

As mai continua cu speculatiile privind implementarea e-TVA sau a modului in care va functiona sistemul lor online, dar sa nu anticipam. Am vazut cum a disparut dosarul cu sina ( se depune la ghiseu! ), deci tot asa o sa dispara si evaziunea fiscala si se vor insuti incasarile din TVA – evident ne referim la marii evazionisti, aia pe care nu-i prinde nimeni de 30 de ani!

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *