Mai renteaza sa ai SRL sau PFA in Romania?

Noile impozite propuse de PSD sunt cireasa de pe tort pentru romani, la care se aduga evident noile controale ANAF. Deci cine mai avea un amarat de PFA si se gandea sa treaca la SRL sa-si ia gandul. Nu mai exista firma fara angajati, minim unul si evident taxe de minim 1100 de lei pentru sanatate si pensie. Mai pui 10% pe venit si adio PFA cu venituri de 2500 de lei pe luna. O sa lucreze romanii la negru de la 1 august 2022? Evident a NU, vor da aproape totul la stat, ei o sa traiasa cu aer. Va dau in continuare cateva exemple reale.

Mai renteaza sa ai SRL sau PFA in Romania?

O studenta se angajase pentru 2 sau 3 ore pe zi la o familie sa faca menaj, alta sa stea cu copilul, evident ca facultatea nu-i permitea mai mult. Cum primea banii in cont, avea contrat. Una primea 800 de lei pe luna, alta 1000. Intrebare: de unde dau fetele astea 1100 la strat lunar? Nu mai intreb de unde dau 1300 pe chiria din Bucuresti? A, o sa renunte la job? NU! O sa lucreze la negru, asta e singur a lor optiune, daca mai vor la facultate.

Nu e asa ma contrazice cineva, o sa fie platite pentru 2 ore pe zi de luni pana vineri cu 5 sau 6 mii de lei, sa aiba fetele de unde da impozitele. Pe bune?

Stau si ma intreb ce au in cap astia cand dau legile? Sa zicem a dai consultanta din cand in cand in contabilitate unei firme, maxim o zi sau doua pe luna, adica 16 ore. Pana acum dadeai factura de cateva sute de lei pe luna, de unde dai aia 1100 plus contabil pe luna? Plus 10%, evident. Adica mai exact cine castiga sa zicem 1200 de lei lunar, iese pe zero ca asa s-au gandit ei. Solutii? Pai cum ziceam, la negru, asta costa firma un 10% in plus la suma platita, fiind o cheltuiala nedeductibila. Asa o sa faca, ia berea pe firma, nu o sade pe cheltuieli, gata problema rezolvata legal.

Abia astept o analiza peste 3 luni de la Ministerul de finante cu marile cresteri la inasari impozite dupa masurile astea noi inventate la masa de seara la Capsa.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *