ANAF verifia banii romanilor

ANAF verifia averea romanilor, banuiesc ca deja se iau din banci date despre cei ce au venituri, dar se verifica si masinile, asele si alte “averi” ale romanilor, in speranta a se vor gasi bani nedelarati. Urmeaza sa dai 16% impozit pe venit plus amenzi si penalitati. Influencerii sunt si ei in vizorul ANAF, o fi si Dana Budeanu oare? Nu dai factura, risti mult in zilele astea, cand bugetul de stat cauta cu disperare noi surse de venit. Asadar daca nu ai intrat deja in legalitate, e momentul sa o faci, ca nu se stie cand te cauta ANAF-ul si pe tine!

ANAF verifia banii romanilor

Se verifica daca ai 10% diferenta intre e ai declarat si ce au ei in baza de date, momentan este pus un barem de 50.000 de lei, adica pe luna intr-un an ar veni cam putin peste 4.000 de lei pe luna. Asta e prima faza, apoi cu siguranta vor veni noi verificari, pentru ca 10.000 de euro e putin, ce ar fi sa coboare la 2000? ANAF-ul va deveni ceea ce este fiscul in SUA, adia spaima tuturor. Ai bani, da si la stat jumate, a nu te doare mana. DA, impozitul pe munca e mare in Romania, CAS, CASS plus impozit pe venit se ridia cam la 50%.

Sa luam un venit de 2500 de lei pe luna, nu e nici mult dar te ajuta sa supravietuiesti. Cam 500 de euro ar veni. Ai de dat la stat 1003 lei, 25% la CAS, 10% la CASS si 10% pe profit [ venit ]. Ar mai fi 2,25% pentru “Contributie Asiguratorie pentru Munca(CAM), adica inca 56 de lei, platiti de angajator, daca tu esti propriul angajator, ii dau si pe astia. In concluzie, din 500 de euro dai peste 200 la stat. Nu e rau deloc, ar zice ANAF-ul.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *