ANAF verifica castigurile din crypto

ANAF a ineput sa se uite si in conturile celor ce fac bani din crypto, nu mai scapi nici daca esti din Moldova si ai card Revolut, dar ai domiciliul declarat in Romania [ asa cum au sute de mi ide moldoveni! ]. Peste 500 de mii de romani sunt verificati si puricati de autoritati in vederea dominuarii evaziunii fiscale. E super ok treaba asta, insa asteptam sa vedem si rezultatele. Momentan se dau exemple de persoane cu case si masini de lux care nu au platit in viata lor taxe si impozite [ aici totusi nu e chiar asa, exista taxe pe proprietate, nu mai zic de accize la carburanti, etc. la care adaug si TVA ].

ANAF verifica castigurile din crypto

In Romania evaziunea fiscala e de doua feluri, la scara mare si cea de subzistenta. Cum este evaziunea de subzistenta? Iti zic eu, o garsoniera inchiriata dupa ce proprietarii s-au mutat la tara, un meserias care uita sa-si faca PFA – desi aici exista o varianta ieftina cu ajutorul celor de la SOLO, nu te cost anici macar 100 de lei pe luna, dar asta e viata saracilor, mici evazionisti. Nu mai zic de cei cu o telina si un patrunjel la colt de strada, cei care vand struguri sau ce se mai face din ei, sa mai faca un ban pentru la iarna cand o sa le cam inghete caloriferele.

In rest avem marii evazionisti, cei care nu au prea fost prinsi de 30 de ani incoace, care azi sunt milionari in euro, care o sa tipe ca raman saraci pentru ca a crescut impozitul pe dividende la 8%. DA, astia sunt cei care trebuiau stopati de mult, dar atunci cine ar mai intra in politica sau cine ar mai finanta-o?

V-ati gandit cum ar fi sa ai doar TVA ca taxa? Bine, as mai pune ceva taxe si impozite pentru ei ce trec de 12.000 de euro pe an la venituri, adica cam 60.000 de lei. De ce zic ca as merge pe TVA la taxe? Pai statul ar trebui sa se multumeasca cu 20% din veniturile noastre, asta cu fifti-fifti cand tu esti rupt in fund nu suna bine, dar asta e. Sa vedem pe cine va prinde ANAF-ul de fapt, pe micii sau pe marii evazionisti?

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *