Cati kilometri de autostrada are Ungaria

Tot mai mult se discuta azi despre kilometri autostrazi in Ungaria versus Romania, iar raportul este am asa: noi avem 988 de kilometri si maghiarii au 1527 de kilometri. Asta in situatia in care de exemplu Spania pe locul unu in Europa are aproape 18.000 de kilometri de autostrazi. Letonia are zero, asta nu o impiedica sa stea biniosor la capitolul drumuri. Eu merg destul de des prin tara, de la est la vest si de la nord la sud, avem drumuri bune. Anul asta am venit de la Arad pana la Iasi si am mers pe autostrada destul de mult.

Cati kilometri de autostrada are Ungaria

Diferenta intre Romania si Ungaria in ceea e priveste autostrazile sade de la an la an, daca vom termina tronsonul Pitesti – Sibiu va fi 50% din problema rezolvata. Maghiarii vor sa mai construiasca peste 300 de kilometri de autostrada, deci nu stau nici ei pe loc. Noi mai avem de terminat macar tronsonul Ploiesti – Buzau, pana in 2024. Planul era de a termina de la Ploiesti la Siret, dar este clar ca 437 de kilometri de autostrada este peste puterea “politica” romaneasca.

Autostrada de la Ploiesti la Buzau are doar 63 de kilometri, s-ar putea face fara probleme si ar ajuta enorm pe cei care o folosesc. Ar scurta drumul de la Ploiesti ( sau Bucuresti ) pana la Iasi sau Suceava cu minim o ora. Daca ne uitam la harta vedem ca nici macar in plan nu avem sa unim Tg. Mures de Iasi si Suceava. Pe de alta parte cand se va termina drumul de la Constanta al Nadlac doar pe autostrada, va fi deja un pas important pentru economia romaneasca.

Pe langa autostrazi ar mai trebui si drumuri bune, iar astea ar fi mai ok azi cand mersul u 130 km/h costa ceva mai mult decat ala cu 90 km/h – as zice eu chiar ustura la buzunar. Corect, cei 1000 de kilometri pe care-i fac eu anual la casa de vacanta s-ar face in 8 ore, iar eu fac dublu, doar la volan, plus pauze. Pentru mine finalizarea proiectului “casa de vacanta” este 2024, 1 aprilie. Nu e pacaleala, mai am de pus doar fotovoltaicele pe casa.

Privind harta de mai jos ma ingrijoreaza atatea autostrazi cu negru, adica planuri si atat, nimic concret.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *