Cel mai bogat om din Babilon – George S. Clason

Acum ca toti stau in casa din cauza situatiei, se gandesc cum sa faca bani mai usor. Asa ca se apuca sa cumpre cartea lui George S. Clason: „Cel mai bogat om din Babilon„, sperand ca din lectiile de acolo vor invata si ei cum dintr-un angajat cu salariul minim pe economie, in cativa ani sa ajunga si ei daca nu cel mai bogat om din oras, macar un mic miliardar roman. Lectiile despre finante sunt bune, doar ca sunt in genera – generale. Prima lectie este sa te platesti mai intai pe tine, adica sa pui un minim de 10% din veniturile tale la borcan [ in moldoveneste borcanul se numeste banca sau bancuta!].

George S. Clason– Cel mai bogat om din Babilon

OK, lectia economisrii este utila, daca nu pui bani deoparte cu siguranta la cel mai mic „seism” in viata ta financiara vei fi descoperit. Dar de aici si pana la a deveni cel mai bogat om din blocul tau, din cartier sau oras e un drum lung. Lectia numarul doi este sa reinivestesti profitul, ceea ce este adevarat 100%. Matematuica te ajuta repede sa descoperi ca daca ai sa zicem 2000 de lei pe luna, din care pui la pastrare 200, adica daca esti istet ii faci repede EURO, vei avea de fapt maxim 500 de euro anual. Faci asta timp de 40 de ani, cat mergi la serviciu – aici evident ar trebui sa te gandesti cum sa avansezi la locul de munca, sa nu ramai vesnic cu aia 2000 de lei – sau cat or deveni ei in timp – deci pe perioada ta activa ai avea 500 x 40 = 20.000 de euro! Adica nimic, daca te gandesti ca exista inflatie, care oricum iti micsoreaza an de an portofelul.

Asadar este evident ca doar economisind vei avea ce sa investesti, ca sa ajungi su tu bogat. Sa vedem care sunt cele 7 leacuri impotriva saraciei, in gandirea lui George S. Clason. Pe prima deja ti-am spus-o mai sus, a doua ar fi sa-ti controlezi cheltuielile, sigur cumva ai de unde sa economistesti. Daca vrei sa stii, asta e regula dupa care se ghideaza FMI-ul, cand o tara are probleme. Primul sfat e sa mai taie din cheltuieli, desi evindent ar fi aici 2.1: castiga mereu mai multi bani! Daca nu poti, asta e, mergi pe varianta clasica.

Si despre regula numarul 3 pe drumul catre cel mai bogat om [ din Babilon ] am vorbit: investeste-ti economiile. Daca poti sa faci asta zilnic ajungi miliardar, dar macar fa-o lunar, sau hai sa zic trimestrial, sa ai ce sa faci cu ei. A patra regula e de bun simt: ai grija ce faci cu banii ca sa nu-i pierzi. Sar peste cateva si ajung la regula numarul 7 a lui George S. Clason: invata permanent. Sau mai corect ar fi adapteaza-te permanent realitatii. Nimic nu merge vesnic ca la inceput. Asta e pe scurt carea asta asa de cautata de toti. Par lucruri de bun simt, eu as adauga de la mine o regula de aur: invata sa devii antreprenor. Daca nu tu, poate urmasii tai vor face din afacerea ta, una prospera!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *