Tradeville – pareri pro si contra

Deja ma gandesc sa incep sa investesc in bursa, pentru ca nu reusesc sa strang bani pentru a investi in imobiliare, deci ce sa fac cu putinii bani pe care-i am la dispozitie? Pai o varianta ar fi Tradeville, dar aici am vazut ca sunt pareri pro si contra. Principalele dezavantaje ar fi comisioanele, de care nu scapi nici sa fugi mai repede ca vantul [ NU Sorin Ovidiu Vanntu, pe asta l-au prins si l-au poprit! ]. Deci daca vrei sa cumperi/vinzi actiuni la firmele romanesti asta ar fi prima optiune: un cont pe Tradeville. Dar cum alimentezi contul asta, pentru ca platesti 1% comision daca o faci cu cardul.

Tradeville – pareri pro si contra

Ma gandesc sa investesc 10.000 de lei in Tradeville, nu e o suma mare, undeva la 2000 de euro, iar daca stii ce si cum sa faci asta cu cap, ai sansa sa ai un minim de 5% doar din dividendele oferite de firmele a caror actiuni le-ai cumparat. A,, nu ti-am zis? Voi investi doar la acele firme romanesti care ofera dividende, macar iau ceva la fiecare sfarsit de an, mai mult decat ar oferi bancile noastre – care nu-ti dau ci iti iau! Teoretic as avea 500 de lei in plus si cativa euro disponibili daca o fi vreodata nevoie.

Daca stau sa ma gandesc mai bine, o suma buna de investit ar fi cam 20.000 de lei, ca sa ai si ceva sume disponibile pentru diverse investitii, cand afli o chestie buna. Nu va zic ca cine a fost destept anul trecut a luat ceva bani anul asta. Ar mai fi o varianta: sa investesti lunar, pana la urma 1% comision de alimentare cont la Tradeville nu e o avere, iar daca o faci odata sau lunar nu sunt diferente in procente, deci e cam tot aia, asa ca aici va trebui sa analizez ce fac.

La final: daca investesti prin Tradeville [ sau ma rog, orice alta platforma ] in actiuni cu dividende, ai de fapt doua moduri de a castiga bani: mai creste si actiunea si mai iei si acea dobanda – dividende – in fiecare an. O smecherie ar fi sa iei actiunile spre sfarsit de an, ca sa nu astepti prea mult. Pentru ca da: nu conteaza cand ai luat actiunile ci cate ai la momentul cand se acorda dividendele! DA, e posibil sa coste ceva mai mult atunci, asa ca poate merita sa te decizi in ce investesti, urmaresti pretrile si cumperi cand sunt mai jos.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *