Autentificare SPV de CNP si pe CUI

De cand cu eFactura au inceput sa apara si micile probleme pentru PFA-urile mai mici ( in ideea ca un SRL are sigur contabil si nu mai e nevoie sa stii atatea lucruri ). Iti faci tu semnatura digitala, dar aici nu se termina povestea, mai trebuie sa te autentifici pe site-ul ANAF, cand cu CNP-ul cad cu CUI-ul, depinde ce anume vrei sa faci. Cand vrei sa depui DU, F4109 – adica declaratia aia unica, sau formularul cu pricina, intri pe persoana fizica cu ajutorul CNP-ului ( asa era si pana acum ). Pentru varianta asta folostiti Autentificare Certificat si gata! In cazul firmei, veti intra pe Autentificare Ro e-Factura/Ro E-Transport. Spor la treaba!

Autentificare SPV de CNP si pe CUI

O alta varianta ar fi sa folositi site-ul e-Guvernare, unde se pot deasemenea depune documente fiscale. Problma la noi este ca SPV -ul fuctioneaza mai rau in weekend, probabil ca lumea sta mai mult pe internet, fiind in perioada de relaxare ( cand iti platesti taxale si impozitele la stat – ca sa nu zici ca te odihnesti! ). Pentru cei ce au nevoie de casa de marcat, e nevoie de FORMULAR C801, ca sa obtineti acel NUI, acel numar unic de inregistrare a aparatelor de marcat electronice fiscale.

Ma gandeam sa fac un ghid pentru situatia asta, dar pana la urma pe site-ul ANAF e scris destul de clar cum se face, doar ca trebuie multa atentie si rabdare.

Cine poate fi scutit de sistemul e-factura?

Deci ca sa fie clar, eFactura este obligatorie pentru afacerile B2B – adica intre firme, dar sa fie cele cu sediul in Romania. Adica daca facturezi la americani, nu mai trebuie! Partea mai urata este ca desi emiti factura aia tot trebuie sa ai documente justificative, eu ma gandeam ca daca e un sistem, facturile ar trebui sa mearga automat intre client – furnizor si ANAF. Dar cine sunt eu? Un simplu programator care a terminat si ASE-ul prin 2000. Totul trebuie sa fie cat mai complicat, ca sa nu fie prea usor. Ultima inventie cu plata cu cardul la orice comerciant e si mai buna, sa-i vad pe aia de un au apa, canalizare si mai ales internet la sate. Cu siguranta o sa-si monteze un POS!

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *