Acumulatori Eve LF280K 280Ah – LiFePO4 – 3.2V A-grade

De cand am decis sa-mi montez fotovoltaice pe casa tot studiez piata si ma uit dupa acumulatori LiFePO4 pentru a stoca energia produsa. Daca la invertor si panouri nu prea am ce cauta, cand vine vorba de stocare pretul este profibitiv. Am gasit niste baterii Eve LF280K 280Ah – LiFePO4 – 3.2V A-grade care vred eu ca rezolva oarecum problema. Zic eu ca la 1.562 EURO cu livrare inclusa in pret este o varianta demna de luat in calcul. Chiar daca nu o fi adevarat ca sunt garantate la peste 8000 de cicluri, adica peste 20 de ani, este evident ca sunt peste alti acumulatori de pe piata.

Acumulatori Eve LF280K 280Ah – LiFePO4 – 3.2V A-grade

Daca am sa devin prosumator in 2024 o sa fie bine, dar parca tot mai bine ar fi sa-mi stochez eu si ceva energie pe timp de iarna, in zilele insorite, pentru ca nu prea am incredere in guvern ( azi e Ciolacu, maine cine stie cine vine si va fi mai rau! ). Din pacate insa toate bateriile mai ieftine sunt aduse din China, deci exista o oarecare doza de suspiciune, mai ales ca le cumperi de pe AliExpress si ai garantie zero. Cine iti garanteaza ca nu cedeaza peste 3 ani? Cui te plangi si cum iti recuperezi banii, care nu sunt tocmai putini?

Chiar dara pretul unor acumulatori Eve LF280K 280Ah – LiFePO4 – 3.2V A-grade pare atragator, eu zic sa va ganditi in perspectiva, pentru ca nu doar legile legate de prosumatori se schimba cu viteza luminii, dar si chinezii sunt din ce in ce mai smecheri. Vor sa acapareze piata, asa ca promit marea cu sarea, dar pana la urma sa nu uitam ca au dat un termen la moda de zeci de ani: chinezarii. Pe tema asta ne-a scris Ion B ( nu-i dau numele, ca asa ne-a rugat ), ca dupa nici un an o mare parte din ele s-au umflat! Asadar aveti grija ce comandati prin AliExpress la mii de euro, sa nu va treziti cu buzele umflate.

Multi recomanda sa cumperi de la Gobel Power, doar ca si ei sunt tot chinezi. Ce pot sa zic in momentul asta? poate ca aceste baterii Eve LF280K 280Ah or fi bune, variantele pe gel nu par a fi o rezolvare, desi sunt mai ieftine. Nu mai zic de restul tipurilor, total nerecomandate in cazul instalatiilor fotovoltaice sau eoliene. Varianta prosumator ar fi cea corecta, fara acumulatori, doar ca in acest moment reteaua nationala nu este pregatita pentru asta. Daca produci prea mult, cade sistemul. Daca pui acumultatori, te costa prea mult, ramane sa alegi tu ce varianta ti se pare mai sigura pentru tine.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *