Fac bani cu WitePress

Zilele trecute am zis sa incerc o noua metoda de facut bani, asa ca m-am inscris pe WhitePress, sa vad cum merge. In mod cert nu e vorba de o suma mare, dar zic eu ca 238 de lei este ok, pentru a publica un articol scris de altii la tine pe site. Intr-un fel cu un singur articol poti sa-ti platesti pe un an domeniul, cu patru astfel de clienti ai luat lejer o mie de lei. In mod cert nu e un mod de ati asigura un venit suficient pentru a trai din blogging, dar este o varianta de a-ti monetiza un site.

Fac bani cu WitePress

Platforma WhitePress e mai mult folosita de polonezi, cel putin asa arata statistica de pe site-ul lor. In Romania vad ca sunt doar 2800 de oferte, o fi mult sau putuin decideti voi. Intr-o lume unde sa castigi 10 euro pentru un articol publicat este o provocare, la ei poti lua lejer 40 de euro. Nu o sa fac cu voi tabla inmultirii, la asta suntem buni noi romanii. Am castigat un leu si repede inmultim cu 100 si ni se pare ca e usor. Nu este deloc, clientii nu umbla dezlegati prin jungla internetului, asteptand sa fie „agatati” de tine, dar nici nu este foarte complicat sa te inscrii pe WhitePress.

Cu ocazia asta am aflat care este pretul corect pentru a publica un articol pe site-ul tau, iar aici totul depinde de traficul de pe site. Noi nu stam nici bine, dar nici rau. Suntem vizitati zilnic de aproximativ 300 – 500 de persoane. Site-ul este undeva la mijlocul clasamentului in portofoliu, nu este nici cel mai bun, dar nici cel mai rau. Tinand cont ca este la inceput de drum, as zice ca este un proiect reusit. Colaborarea cu WhitePress sper sa fie una fructuoasa, baietii fac transferul in EURO, ceea ce este ok pentru mine ( in ideea ca banii astia ii pastrez pentru concediu ).

A avea un site nu mai este chiar asa de ieftin, mai ales daca ai si ceva trafic, fiind necesar un hosting mai de calitate. Banii se strang greu si se cheltuie usor. Ca sa trag o concluzie, as zice cam asa: un cont de autor pe unul din site-urile noastre ar trebui sa coste cam 238 x 12 = 2856 de lei pe an. Pare un pret corect pentru marketeri, rotunjim la 2800 de lei sau 560 de euro. Practic ai avea un minim de 12 articole incluse in pret, as face si o reducere la 1000 de euro pe doua dintre siteuri, cu IP-uri diferite.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *