Wargha Enayati – avere si afaceri

De cand ma uit la Imperiul Leilor l-am descoperit pe Wargha Enayati, un investitor in Romania dar nu numai. Faptul ca a decis sa investeasca in tara noastra spune mult despre medicul cardiolog venit aici tocmai din Germania. Asta pe vremea cand noi toti visam sa plecam in vest sa facem avere. Desi este de religie persana, medicul Enayati este nascut pe taram nemtesc, dar a venit in tara noastra in anul 1983 sa-si faca studiile. Sa mai zica cineva ca nu avem o scoala buna de medicina. Nu stiu ce l-a facut sa nu continuie studiile in Bavaria si sa vina la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca.

Wargha Enayati – avere si afaceri

Deci pe scurt medicul Wargha Enayati a plecat din Bavaria si s-a mutat la Cluj, unde a terminat facultatea de medicina. Practic mi-a luat-o inainte du doi ani, dar tinand cont ca eu am facut Politehnica, este evident ca anul 1995 l-a prins abia pe la sfarsitul rezidentiatului, eu fiind deja antreprenor in Romania. Aici se termina si asemanarea dintre noi. Enayati a pus bazele Centrului Medical Unirea – asi noi stim deja ca se numeste Rețeaua de servicii de sănătate Regina Maria. Apreciez si prima si cea de-a doua denumire.

Nu stiu ce ai sa zici daca-ti spun ca impreuna cu sotia sa Mitra Enayati, a înființat Fundația Regina Maria, adica sa vina un strain si sa ia o denumire pur romaneasca si sa o transforme intr-o fundatie mai muolt sau mai putin caritabila. Dupa numai 8 ani renunta la actiunile sale la acționariatul Rețelei Regina Maria – adica in 2015. Ei bine, aici pare ca averea sa a crescut substantial in valoare monetara, incasand peste 100 de milioane de euro. Asta dupa ce mai inainte , prin 2004 parca, Wargha Enayati a investit un milion de euro într-un spital dedicat exclusiv femeilor.

A urmat un pas important pentru Wargha Enayati, infiintarea Revera Medical City – un complex medical de excelenta, asta dupa ce a investit si intr-un alt complex medical dedicat batranilor. Banuiesc ca a simtit deja ca vine rapid si varsta a treia, iar aici Romania este deficitara. Averea lui Wargha este imensa, ganditiva ca cifra sa de afaceri anuala depaseste cateva zeci de milioane de euro. Acum ati inteles de ce este invitat la Imperiul Leilor si de ce nu se sfiieste sa investeasca in afacerile aflate la inceput de drum. Pentru ca si el a inceput de la zero – bine, aici am dubii oarecum, nu se spune si nu se stie nimic dspre ajutorul primit de la familia sa din Germania. Dar orice ar fi in spate, unde a ajuns merita toata aprecierea.

Multi voiau sa-i stie varsta doctorui, ei bine este nascut pe 3 februarie 1964, cu un an inaintea ma – asta pentru ca tot am comparat traseul lui Wargha Enayati cu al meu, deci diferenta intre noi este de doar 13 luni in favoarea lui Wargha. Macar ma pot lauda ca sunt ceva mai inalt ca el, domnul Enayati avand doar 1 metru si 75 de centimetri.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *