Deficitul bugetar al României la colectarea TVA

Deficitul bugetar al României la colectarea TVA a ajuns la 9 miliarde de euro, adica cam cat este gaura de la buget anul acesta. Nu stiu cum i-au venit in cap guvernului Ciolacu noile impozite si taxe din octombrie, dar cred ca ar fi fost mai ok sa se gandeasca la recuperarea TVA-ului, mai ales ca deja populatia a platit banii astia odata. ca suntem pe ultimul loc la colectare in UE – eu cred ca din Europa sau poate chiar din lume, asta este un lucru stiut. Cum de nu se colecteaza taxele si impozitele nu stiu, dar stiu sigur ca tot marind numarul de biruri nu o sa ajungem nicaieri.

Deficitul bugetar al României la colectarea TVA

Teoretic jumatate din deficitul bugetar al Romaniei este din colectarea TVA, iar asta este o treime din intreaga suma ( dupa unele calcule, poate ca poricentul este si mai mare! ). Ma intreb cine este evazionistul cel mai mare din Romania, micul afacerist sau marele investitor strategic? N-am vazut o asfel de analiza, care teoretic ar trebui sa stea la baza oricarei decizii a guvernului. Unde se pierd banii de la buget, pentru ca daca tot faci un buget bazat pe estimari, ar tebui sa stii si de ce nu-ti ies socotelile.

Poti jumuli la infinit micul om de afaceri, pe ala cu PFA sau mai stiu eu ce afacere minora, care de fapt azi acopera doar venitul familiei? Prin anii 90 – la inceputul lor – am deschis si eu un SRL, mic si amarat. Visam la miliarde, facusem si o mica inventie – inovatie mai mult – si speram sa ajung departe. Am revenit repede cu picioareel pe pamant si am diversificat activitatea, aia cu IT-ul a ramas pe planul doi, comertul revenind pe locul meritat, adica locul unu.

Au trecut anii, am tot revenit la IT, pana am imbatranit – au trecut totusi 30 de ani. Vad cum tara asta a mea pune tot mai mult seaua pe micii afaceristi, ma gandesc sa inchid micul meu PFA cu bani marunti, sa ma angajez la stat si sa ma hranesc si eu din bugetul Romaniei. In loc sa dau, sa iau. Pare mai simplu, mai sigur si mai ales fara batai de cap. Daca nu sunt multimit de salariu, e simplu – fac greva. pare cea mai simpla solutie azi, doar ca nu stiu unde va duce, daca toti o sa lucram la stat, birocrati, cine mai produce in tara asta? Marile corporatii intermationale, alea care isi muta profitul peste granita?

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *