Trading 212 – pareri

Daca am vorbit mai devreme despre investitiile financiare prin Tradeville, hai sa vedem cateva pareri despre Trading 212 –  un broker online omologat in Bulgaria si care promite zero comisioane pentru majoritatea operatiunilor din platforma lor. Avand in vedere ca tot ce suna prea frumos ca sa fie adevarat asa este, nu prea sunt comisioane pentru majoritatea operatiunilor, cum ar fi: vanzare sau cumparare de actiuni reale, EFT-uri, ianctivitate, etc. In schimb ai de plata 0,15% pentru schimburi valutare, ceea ce evident pe noi romanii ne cam dezavantajeaza. Asadar daca ai vrea sa stii daca iei teapa folosind Trading 212, raspunsul este fara echivoc NU.

Trading 212 – pareri, avantaje si dezavantaje

Sunt cateva suspiciuni pe care le ridica investitia prin Trading 212: inregistrata in Bulgaria si reglementata in Cipru – destul de interesant pentru un investotor din Romania, nu-i asa? Nu mai zic ca este inregistrat la Londra, deja prea multa confuzie pentru un FinTech fondat în 2006. de unde vine confuzia asta? Pai pentru ca avem de fapt 3 firme numite Trading 212: UK Ltd., Ltd. si Markets Ltd. Tu ghici cu care lucrezi de fapt?

Nu stiu pe cine intereseaza informatia asta, dar hai sa va spun: Trading 212 este functional si cu foduri din contul tau PayPal. Asadar daca ai bani in contul tau, poti folosi linistit banii din el. Dar atentie la ce valuta folosesti, ti-am spus mai sus ca se platesc comisioane la conversiile valutare. Daca ma intrebati pe mine, as folosi mai degraba contul de la Revolut, macar pentru ca poti folosi orice valuta vrei tu cu el.

Semne de intrebare: Fondatori: Ivan Ashminov, Borislav Nedialkov, deci iarasi dam de Bulgaria sau ma rog, de bulgari. E de bine, sau nu e? Daca ai avut incredere in Revolut, de ce sa nu ai si in Trading 212? Multe semne de intrebare, dar de data asta aici iti tii toate actiunile cumparate, nu prea ai unde sa migrezi cu ele. Pe de alta parte daca erau fondatori romani era mai de incredere? Dar cum ziceam, dezavantajul major este ca nu poti migra cu actiunile tale la alt broker, in rest cred ca sunt la fel de ok ca oricare altul. Platforma este intuitiva, usor de folosit. Mai ales daca te si pricepi putin.

Tu ce stii despre Trading 212? Ai o parere deja formata, ce broker folosesti pentru a cumpara sau vinde actiuni? Sau poate ar fi interesant sa stim daca ai de gand sa investesti in actiuni din Romania sau de oriunde.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *