Top 10 locuri de pe Terra cu vreme extrema

Noi romanii ne-am obisnuit ca la noi nu e nici prea cald si nici prea frig, nu ploua excesiv si cat de cat vremea la noi este super ok, mai ales daca stai in anumite regiuni ferite de vremea extrema. Bine, la Miercurea Ciuc avem polul frigului, asta se stie deja. Dar sa vedem cum sta Terra la capitolul asta. Sa vedem care este cel mai umed loc de pe planeta, dar cel mai cald sau cel mai friguros, ca sa ne avem motive sa ne bucuram si sa nu ne mai gandim ca ar fi bine sa plecam din tara. De cate ori arata stiri din astea cu calamitati naturale, ma bucur ca m-am nascut in Romania.

Top 10 locuri de pe Terra cu vreme extrema

Cel mai ploios loc de pe pamant se afla in India si se numeste Mawsynram, aici ploua asa de mult, incat locuitorii au pus si un semn care sa le spuna si turistilor despre asta. Mai mult, locuitorii au inventat niste umbrele ciudate cu care se acopera inclusiv cand merg la munca. Faptul ca aici ploua cel mai mult pe Terra a fost consemnat si in Cartea Recordurilor, ca sa se stie. Nu stiu daca locuitorii au primit ceva bani pentru asta, probabil ca nu.

Cel mai rece loc de pe pamant este la Polul Sud, evident. Aici un satelit a inregistrat -93,2 C° in anul 2010. Locul se afla la o altitudine de 3.900 de metri, evident intr-un lant muntos aflat in zona artica. Ca sa va faceti o imagine, in Rusia la Verhoiansk au fost abia – 67,6 C°. Nici pe departe nu ne situam noi cu al nostru Miercurea Ciuc, unde recordul a fost de 38,4 C°. Ai zice ca la noi e vara fata de alte zone te pe Terra. Va dati seama ca la Polul Sud a fost de trei ori mai frig decat la noi? Iar in Rusia a fost de doua ori mai frig?

Acum probabil va intrebati unde este cel mai cald, care este orasul unde s-a inregistrat cea mai ridicata temperatura? Sa fie oare in desert, in Sahara? Nu, se vede treaba ca aici americanii se lupta pentru suprematie, un oras din Mexic si unul din SUA se bat pentru cea mai ridicata temperatura in aer, castigand americanii cu 54 C°, dar la sol au fost inregistrate si temepraturi de 93,9 °C la Furnace Creek Ranch, in USA.

Cel mai inalt loc de pe planeta nu este varful de pe Everst, asa cum am invatat cu totii, pentru ca masuratoarea nu se face de la nivelul marii ci de la distanta fata de centrul Pamantului. In acest caz evident ca la Ecuator avem probabilitatea sa gasim cel mai inalt loc de pe Terra. Masuratorile au aratat ca de fapt  Muntele Chimborazo cu doar 6.263 metri deasupra marii este punctul cel mai indepartat de centrul Pamantului. Everstul cu ai sai  8.848 metri fata de nivelul marii pierde astfel batalia cu inaltimea, avand doar 4452 de metri fata de centrul Terrei. [ Va urma … ].

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *