Romania la coada Europei la IQ

Nu stiu cat de reale sunt datele astea care circula pe internet despre nivelul IQ-ului romanesc si european, dar daca ma uit la cati bani fac romanii nostri, sincer sa fiu, inclin sa-i dau crezare. La fel de bucuros sunt ca am IQ-ul peste 100 deci practic sunt mai inteligent decat toti europenii [ luati in medie ]. Ma intreb ce nota as fi luat la Testele PISA, daca se faceau pe vremea mea in Romania. Daca ma gandesc ca reparam televizoare, video-uri si alte smecherii, ca am facut cateva programe, poate ieseam la liman. Daca ma uit unde am ajuns, sa scriu bazaconii pe bani marunti, nu cred ca mai am nici IQ-ul din liceu si nici nu as trece la testele alea cu turnul.

Romania la coada Europei la IQ

Mai fraieri ca noi nu sunt de pare decat sârbii si albanezii, pana si moldovenii ne iau cu un punct la IQ. Ma gandesc ca nu-i este greu lui Dragos Patraru sa realizeze Vax Populi, la un sa nivel de inteligenta nativa. Cei mai destepti se pare ca sunt finlandezii si elvetienii, astia ca medie trec de 100, ceea ce se vede probabil si la nivelul de trai. I-am uitat pe olandezi care au si ei fix 100, adica cam cat ar trebui sa fie IQ-ul in mod normal la un om simplu.

Totusi testele astea plaseaza Romania la egalitate cu Kazahstan si Vietnam, Africa este la polul opus. Asa ca ma gandesac eu ca nu sunt testele chiar OK si se bazeaza mai mult pe altceva decat pe modul de a rezolva probleme de viata. Am dat si eu cateva teste dinastea IQ, unul chiar in facultate si facut de un psihanalist al ministerului. Am trecut cu brio, azi n-as mai avea rabdare sa fac atatea teste nici sa ma pici cu ceara.

Harta cu IQ-ul mondial si deci si european este destul de veche, cum ziceam daca ne uitam, la africani la care IQ-ul este sub 65, cred ca nu e chiar relevanta. Seamana mai mult cu o harta a nivelului de educatie si de trai mai mult. Nu neg faptul ca om fi cei mai prosti din Europa, se vede dupa cum votam. Pe de alta parte turcii stau ca vai de mama lor, poate de aia i-au mai invins romanii din cand in cand. Asta e, cu asta mergem mai departe si ne mai si mandrim, ca avem cu ce.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *