Cum reglez oglinzile masinii corect

Nu stiu daca ti-am mai spus, dar de curand colaboram cu cei de la www.Masini.club, asa ca azi ne-au dat cateva sfaturi bune, printre care si cum sa reglam oglizile laterale corect. Poza cred ca spune totul, asa ca mai jos doar o sa povestim ceea ce deja ati remarcat si voi. Multi soferi, printre care si eu, regleaza oglinzile laterale ca sa vada si putin din corpul masinii. DA, te ajuta cand parchezi, dar nu faci asta in majoritatea timpului cat esti la volan, asa ca mai important este sa vezi traficul, nu bordura. Acum insa depinde cat esti de lenes, daca nu-ti place sa reglezi mereu oglinzile, faci un compromis.

Cum reglez oglinzile masinii corect

Rostul oglinzilor laterale este sa vezi cat mai mult din carosabil, dar mai ales cand parchezi intre doua masini si nu ai sistem video 360 de grade, esti tentat sa vezi mai mult masina ta decat pe cele din jur. Cand dai cu spatele nu uita sa te uiti si in oglinda centrala. Eviti astfel sa dai peste copacul sau stalpul din spate. Daca ai sansa sa ai o masina dotata cu ceva suplimentar pentru unghiul mort, atunci nu ezita sa o cumperi. Te va salava de multe necazuri!

Stiu ca o sa gaesesti toaate variantele de reglaj al oglizilor laterale pe YouTube, sau pe alte site-uri. Asa ca eu nu insist, dar am sa-ti explic logic de ce e ok asa cum am pus noi in poza si nu altfel. Am zis mai dvreme ca exista unghi mort in oglinzi, nu ai cum sa scapi de el total, Problemele apar atunci cand vrei sa schimbi banda de mers. Ei bine, daca faci cum ti-am spus eu, ai sa vezi masina care trece pe lamga tine imediat ce trece de oglinda, adica nu o sa ai surprize. Daca tii sa vezi propria masina, ai mari sanse sa o izbesti pe cea paralela cu tine, mai ales in stanga. Fa o proba cu un pieton, ai sa intelegi imediat ca ce-ti zic eu te va ajuta mult ca sofer, incepator sau nu.

Un mic sfat: daca vezi colturile masinii cand te apleci putin in stanga sau in dreapta e mai ok, pentru ca evident o poti face cu usurinta cand parchezi! Oglinda din inerior este simplu de reglat, trebuie sa vezi tot geamul lunetei. Stiu ca te enerveaza tetierele, asta este insa alta poveste.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *