Tata bogat, tata sarac de Robert Kiyosaki

Nu stiu de ce am cumparat cartea lui Robert Kiyosaki: Tata bogat, tata sarac. Probabil ca sunt curios din fire si vreau sa invat ceva daca se poate. Dar in principal sunt curios, ma gandesc mereu ca cineva a avut o idee geniala si uite,mie nu mi-a venit. De multe ori asa este, dar in cazul de fata, NU. Am sa o zic de la inceput ca sa nu trebuiasca sa stai pana la final alaturi de mine, daca nu vrei: in cartea sa Kiyosaki spune a de mic bogatii te invata ca trebuie sa mergi la scoala, sa muncesti si sa strangi bani, sa nu faci datorii si sa investesti la bursa.

Tata bogat, tata sarac de Robert Kiyosaki

Iar Robert Kiyosaki spune ca nu trebuie sa mergi la scoala, sa nu strangi bani si sa nu platesti taxe, pentru ca asa fac bogatii lumii. De aia se si imbogatesc, ca daca ar da la stat cat trebuie, ar ramane saraci. Bine, noi romanii facem evaziune fiscala, adica intr-o oarecare masura il ascultam pe Kiyosaki fara sa-l cititm! In mod cert ca angajat nu ai sa ajungi bogat niciodata, daca nu folosesti banii ca sa faci alti bani. Teoretic trebuie sa folosesti banii ca pe o morisca, sa fie din ce in ce mai multi, atunci ai sanse reale sa devii miliardar.

E oare usor sa invarti banii cu folos? Daca ar fi asa nu am avea 1% din populatie cu 90% din averea globala, ci am avea 50%. Viata arata ca nu e asa, ca nu pot fi toti bogati, ci doar unii din ce in ce mai bogati si altii din ce in ce mai saraci. Incearca sa fii independent, dar altfel. Ai propria fantana? Nu mai depinzi de apa de la stat. Ai un sistem de apa calda propriu? Ai devenit independent in mare masura [ n-ai sa fii tu 100%, dar e bine! ]. Daca e sa-l cred pe Robert Kiyosaki, atunci nu visa sa fii pururea angajat, gandeste-te la propria afacere. A, nu uita ca fiul sa fiica ta nu sunt obligati sa-ti duca afacerea mai departe. Nu te baza pe asta!

Din cartile lui Robert Kiyosaki am mai citit “Tanar si bogat”, pacat ca a trebuit sa fac asta la 60 de ani, daca as fi citit-o la 20 alta era acum viata mea [ desi cred ca dupa ce veti citi ciclul de articole legate de bogatie poate ca o sa trageti alte concluziii ]. Daca vrei sa cumperi sau macar sa vezi ce gasesti in librarie, apasa aici.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *