Cum sa investesti in aur si argint

Sa zicem ca vrei sa pui niste bani la saltea, nu e mai ok sa incerci o investitie in aur si argint, ca sa-ti pui bani pentru vremuri grele? Atentie! Nu e o investitie pe termen scurt, adica pui la pastrare o valoare de care o sa te bucuri cand o sa fie momentul. Vrei sa lasi o mostenire cuiva drag? Metalele pretioase sunt o varianta, care nu cere de mancare, nu are impozite aferente si ai o valoare mare intr-un volum mic. Eu zic sa incercati sa puneti macar 5.000 de euro in aur sau argint. La urmatoarea criza cu siguranta aurul si argintul de investitie aduce un profit frumusel.

Cum sa investesti in aur si argint

Evident ca e greu sa te decizi sa investesti pe termen lung atunci cand tu ai nevoie pe termen scurt. Aurul a atins anul trecut 2.000 $ per uncie, ceea ce este evident mult. Acum atat aurul cat si argintul au un pret relativ mic, dar avand in vedere ca stocul de metale pretioase este limitat, in curand se va ajunge la o crestere a pretului acestora, Asa ca acum e intr-adevar momentul sa investestii in ele. Mai adaug doar ca randamentul aurului in ultimii 20 de ani a fost de peste 600%, asa ca poate asta va va convinge ca merita sa aveti aur si argint in casa, Repet, ma refer la aur si argint pentru investitii si nu la bijuterii, a caror valoare nu e data doar de metal ci de manopera.

Daca va decideti sa cumparati aur si argint, exista doua variante: detineti fizic aceste metale sau doar pe hartie. Daca nu vreti sa aveti acasa metalele, atunci tranzacţionarea de contracte futures pentru aur si argint este solutia. Eu unul insa as alege varianta fizica. Cat anume sa investesti in aur si argint? Pai cam 10 % sau maxim 15% din banii pe care vrei sa-i ai asigurati pe termen lung. Eu unul am decis ca o sa bag in aceasta categorie intre 5 si 10 mii de euro. La o urmatoare criza sper sa dublez cel putin suna asta.

Cateva date despre argint: pretul sau a variat intree 4 $ și 106 USD pe uncie troy, comparativ cu aurul raportul ar fi cam de 1 la 82, deci aurul este evident mult mai scump. Asta arata ca veti avea mai putin aur stocat la aceiasi investitie facuta. Pe de alta parte, pretul argintului variaza mai repede, avand in vedere ca este mai folosit decat aurul, deci veti avea mai des oportunitatea de a cumpara sau a vinde. Aurul si argintul pot fi cumparate sub forma de bare sau de monede. Trebuie sa stiti ca pretul acestora difera fata de valoarea standard a metalelor respective.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *