Salariul minim (nu) creste in 2024

Vestile bune nu inceteaza sa mai vina pentru romani, acum de exemplu sunt afectati cei cu salariul minim pe economie, care pe hartie creste cu 300 de lei pana la 3300, dar dispare scutirea de taxe care se aplica pana acum, de la 1 ianuarie. Asta daca nu cumva o sa avem un guvern mai harnic si pe ultima suta de metri va da o Ordonanta de Urgenta, sau ma rog – o lege, casa nu ne trezim ca de fapt cei mai saraci romani vor avea un venit mai mic in 2024 cu 89 de lei! N-ar fi prima data cand guvernul ( guvernantii ) lovesc in cei cu salarii mici.

Salariul minim (nu) creste in 2024

Daca nu se va creste din nou salariul minim brut pe tara, venitul net a catorva milioane de romani va fi mai mic incepand cu 1 ianuarie 2024. Nimic nou sub soare, daca nu ne jupoaie inflatia, preturile la energie si combustibili, atunci o face guvernul prin suprataxarea fortei de munca. Chiar daca se stie ca romanii au cel mai mic venit din Uniunea Europeana, se pare ca nu prea vrem sa parasim acest loc nici anul viitor, asa suntem noi haraziti, sa fim cei mai saraci din Uniune.

Salariile guvernantilor cresc de la an la an, daca vom continua asa o sa ajungem sa avem cei mai bine platiti bugetari din Europa. Impozitul pe munca este din ce in ce mai mare, s-a decis deja ca se va lua CASS chiar si de la cei fara venituri minime, daca au PFA. Ce ne ramane? Sa plecam cu totii din tara si sa aducem in locul nostru nepalezi, filipinezi sau mai stiu eu ce natii dispuse sa lucreze pe cele mai mici salarii din Europa ( civilizata, adica Uniunea Europeana!).

facilitatile pentru anumite categorii de salariati au disparut deja, chiar daca asta ar fi normal intr-o tara unde salariul minim este cat de cat decent. La noi abia daca trece putin peste 600 de euro, iar aici vorbim de brut nu de net. Impozitul pe dividende a crescut si el de la 5 la 8%, asta dupa ce se impoziteaza deja cu 10 sau 16%, in functie de varianta de societate comerciala aleasa. PFA-ul ramane inca cea mai buna varianta, incluziv pentru ca poti sa faci cu banii ce vrei. Sa nu anticipam, presimt noi schimbari ale modificarilor venite sa bulverseze si mai mult mediul de afaceri. Adio predictibilitate pe termen lung sau mediu.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *