Contabil PFA Arad

Asa cum v-am mai zis, mi-am infiintat un PFA in noiembrie 2021, dar cum nenea Ciolacu a decis sa-mi ia 2000 de lei chiar daca am sau nu venit, am inchis PFA-ul din Bucuresti si mi-am deschis un SRL la Arad. Cum SOLO nu se ocupa si de micile SRL-uri, mi-am cautat un contabil in Arad, sa se ocupe de firma mea. Fiind prima luna si cum m-am inteles ca nu prea am activitate, imi ia 200 de lei pe luna. Nu e chiar ieftin, e dublu fata de cat plateam inainte pe PFA, dar asta e diferenta dintre cele doua forme de organizare.

Contabil PFA Arad

LA PFA contabilitatea e simpla, sau ma rog – cum ii zice in limbajul specific, in partida simpla. Adica are doar incasari si plati, sau clienti si furnizori. Atat de simplu este incat oricine poate sa o tina singur, dar asa cum este peste tot, ar trebui sa depui ceva declaratii, daca emiti facturi in afara Romaniei mai ai nevoie de un cod TVA intracomunitar, mai bine zis, ai de alergat. Asa ca e mai bine sa iti iei un contabil. Daca nu faci mare branza, apelezi sigur la SOLO, dar daca ai salariati sau chestii mai complicate, nu ai incotro si ai nevoie de un contabil adevarat.

Am o colaborare cu www.Aradul.info, asa ca am zis sa iau de la ei o lista de contabilii din judetul Arad si sa o impartasesc cu voi, ca aveti PFA sau SRL, sa aveti de unde sa alegeti. Acum o sa fie doar o mica problema, eu o sa le cer o cafea, asa ca sa nu zic ca i-am ajutat degeaba, am vazut ca se practica – ceri o cafea, daca o primesti e ok, daca nu – inseamna ca fie contabilul e zgarcit, fie are prea multi clienti si nu prea are el nevoie sa fie pe lista, mai mult il incurci decat sa-l ajuti. Ideea asta nu mi se pare stralucita – ma refer cu cafeaua si contabilii, dar na – am zis sa ma iau dupa nor’mea, ca ea cica a terminat marketing-ul la ASE. Nu mai bine termina ea contabilitatea? Ii plateam ei si nu ma mai agitam atata in cautarea unei contabile ( sau a unuia, ca nu-i obligatoriu sa fie o ea, merge si un el ).

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *