Robert Kiyosaki – cadranul banilor

Am aflat din webinarul lui Alexandru Bordea despre cadranele lui Robert Kiyosaki, baiatul ala din america care a scris cartea cu tata bogat si tata sarac, cartea de capatai a celor te invata sa faci bani in 2023. Nu cred ca e unul macar carte sa nu-ti zica de el, dar uite asta cu cadranele in care scrii in ce categorie de persoana te afli: angajat, antreprenor, liber profesionist sau investitor. Sincer nu mi-ar fi trecut prin cap, eu le ziceam la toti doar doua categorii: bogati si saraci, prosti sau destepti, care vand cursuri si care cumpara ( aici mai e o subcategorie – aia de le e indiferent – nu cred, nu vor, nu sunt curiosi! ).

Robert Kiyosaki – cadranul banilor

Trebuie sa ma apuc sa studiez, la ce ma ajuta cadranele astea a lui Kiyosaki, pana acum am descoperit ca e important sa cunosti oameni din cadranul 4, adica investitoti. Mama ei de viata, cum faci sau te invarti, toti te invata sa-ti investesti banii si sa-i multiplici la bursa, la alte categorii de inmultit banii. Mai simplu e cam asa – risti mult si poti castiga mult, dar poti la fel de bine in 99% din cazuri sa pierzi investitia. daca iti permiti, risca – eu as juca la Loto, ai sanse mari sa castigi la loterie, ai vazut ca nu trece anul fara cativa astfel de castigatori.

Corect, angajatul depinde mereu de angajator, nu e un secret si nu trebuie sa-l citesti pe Robert Kiyosaki ca sa intelegi asta. la fel sta si liber profesionistul, pleaca in concediu adio bani. In plus esti limitat de cele 24 de ore ale unei zile. Proprietarul de afaceri este o treapta mai sus, dar depinde de angajatii sai. Doar ultima categorie face bani cu ajutorul banilor. Presimt ca toti te invita sa devii investitor, explicatia fiind ca ei detin 90% din averea lumii. Alexandru Bordea te invata in plus ca trebuie sa te promovezi – chiar agresiv uneori. E o abordare, este evident ca fara o varianta de promovare nu ai sa ajungi nicaieri. ca strigi in gura mare: oale vindeeem, ca pui pe FaceBook – tot promovare este.

Nu stiu de ce toti viseaza la venituri pasive, adica stai si curg banii, reinvestesti castigul si uite asa in cativa ani/luni sau minute averea ta creste. Pana si eu investesc timpul meu ca sa scriu in speranta ca intr-o zi o sa am atat de multa informatie „ever green” incat o sa incep sa numar banii din online. La final este clar, esti invatat ca trebuie sa migrezi din partea stanga a cadranelor in cea dreapta, ca sa fii si tu printre cei 10% care detin 90% din averea lumii. Nimeni nu spune cati din cei care au incercat sa fie investitori au ajuns printre cei fara nimic, sau mai rau, dusi cu capul la Socola?

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *