Cat sa ceri pe o casa la tara?

Pretul unei case la tara este greu de evaluat, pe de o parte trebuie sa stii ca cererea este foarte importanta, nu este cerere si tu vrei neaparat sa vinzi, o faci la ce ti se ofera de primii 5 – 10 cumparatori. Azi avem doua tabere, cei care vor sa vanda la pret mare, sa-si recupereze investita si cei care vor sa cumpere ca sa faca o afacere buna – a se citi investitie. Nicio tabara nu cedeaza, desi evident ca ambele pierd la final, daca niciunul nu rezolva problema – adica nici cumparatorul nu investeste si banii sai se devalorizeaza prin inflatie, dar nici vanzatorul nu face un pas inainte – el este putin mai avantajat pentru ca mai are bunul, oricand se poate folosi de el sau il poate vinde/inchiria.

Cat sa ceri pe o casa la tara?

O prima greseala pe care o face cumparatorul de rea credinta: nu prea vrea sa cumpere ci sa investeasca, iar aici este evident ca mai bine nu risca decat sa piarda. Cazul meu: vreau o masina ful electric, nu am banii – am sa zicem cateva mii de euro, deci daca mi se da una la banii astia ok, o iau, daca nu – am nevoie, dar asta e – stau cu Escape-ul meu din 2019 in garaj [ ca nu prea mai am chef sa dau aproape 10 lei pe litru de benzina! ]. Costa o masina electrica cat vreau eu sa dau pe ea? Ca mine sunt zeci de mii de soferi, de aia nu e plina tara de masini electrice, nu pentru ca nu-s bune sau lumea nu le vrea.

La tara o casa se vinde mai greu la un pret corect daca nu este cerere, pentru ca evident lumea azi vrea sa stea la oras, iar daca infrastructura e deficitara, sau nu gasesti de munca, distractie, etc. este clar ca depinzi mai mult de cat vrea piata sa ofere. Eu insa vad si partea inversa, decat sa o vinzi pe degeaba, considera ca ai luat-o tu pe degeaba. Mai exact vreau sa zic ca o casa este super ok sa o ai, daca poti sa te folosesti de ea. Sa zicem ca stai 30 de zile pe an acolo vara, in concediu: pune 50 de euro x 30 = 1500 de euro pe an. In 10 ani ai economisit 15.000 de euro, o lasi mostenire copiilor si fac ei ce vor cu ea.

Daca vrei insa sa te muti la tara, nu vinde casa decat daca ai ce face cu suma respectiva, pentru ca o sa iesi la pensie si o sa vezi ca-ti prinde bine. Acum depinde si cat se va deteriora casa, cat mai ai de reinvestit in ea cand te muti. E complicat calculul, dar zic eu ca nu trebuie sa fii disperat sa vinzi, de obicei imobilul creste la pret cu timpul, nu scade. Dar si daca zona devine de zero interes, ai pierdut toata investitia. valoreaza zero sau .. cat te costa sa demolezi.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *