Pensie alimentara pentru copil

Multa lumea ne-a scris legat de pensia alimentara pentru copii, asa a am decis sa va spunem cum sta legea, dar si parerea noastra legata de acest subiect. La intrebarea cat platesti pensie alimentara, raspunsul este simplu: depinde cati copii minori ai si evident ce venit ai. Daca ai un copil, ai de plata pensie alimentara in valoare de 25% din salariul tau, sau ma rog, din venit. Daca nu ai venituri nu scapi de plata pensiei alimentare, ai de tat acelasi procent din salariul minim. Indiferent de cati copii ai in intretienre – nu scapi de plata.

Pensie alimentara pentru copil

Stiu ca de multe ori mamicile nu se gandesc decat la pensia alimentara atunci cand se despart si aleg sa pastreze copliul, dar ganditi-va ca sunt tari cu legi mai aspre decat Romania cand vine vorba de intretinerea minorilor. Am sa va zic si ce se intampla daca nu platesti pensia alimentara, pentru ca multi se gandesc ca e totul simplu. Nu este, daca ai minim trei luni in care nu ai platit pensia alimentara, poti ajuge chiar si dupa gratii pentru abandon de familie. Stiu, e dificil sa intelegi de e cu cat muncesti mai mult, u atat ai de dat mai mult sotiei a pensie alimentara. La doi copii dai o treime din venit, iar de la trei in sus jumatate din venitul tau se duce la copii.

Daca insa ai doi copii si unul este la tine si unul la sotie, nu mai ai de dat pensie alimentara, daca sunt trei si doi la tine, poti chiar primi pensie alimentara, caci ea se plateste de parintele care a renuntat la intretinerea lui. Stiu la fel de bine ca nu toti banii platiti ca pensie alimentara ajung la copii, mama sau tatal profita de asta. Stiu caz de roman care lucreaza in cadrul ONU si da 2000 de euro pe luna pensie alimentara. Mamica si copilul se vor bucra pana la 25 de ani de acest favor, apoi se vor descurca prin forte proprii.

Pana la ce varsta se plateste pensia alimentara? Pai pana la 18 ani daca nu se continua studiile sau pana la maxim 25 daca se merge la facultate. Daca insa faci o facultate de mai multi ani, adica sase, pana la 26 de ani vei primi pensie alimentara. Calculul se face simplu asa cum am zis: minim o patrime la un copil, o treime la doi si de la trei in sus o jumatate. E mult, dar asa e legea. Ar fi trebuit sa stii asta cand ai conceput copii. Ei nu cresc cu aer, pe de alta parte si mama ar fi trebuit sa stie ca daca vrea sa aiba copii, trebuie intretinuti si asta nu o faci din pensia alimentara.

Cresterea copiilor este o mare responsabilitate, nu va bazati pe pensia alimentara, dar nici nu incerati sa o ocoliti, mai bine ai un venit mare si dai o parte copiilor, decat sa ai putin si sa nu ai din ce trai nici tu nici copii tai.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *