Ovidiu Tarcu – educație financiară?

Mi-am dat seama ca noi mai vorbim din cand in cand pe site-ul Bani marunti despre educatie financiara si nu am spus niciun cuvant despre Ovidiu Tarcu, suceveanul care ii educa pe altii pe YouTube. Are ceva vechime pe internet, avand canalul infiintat inca din octombrie 2013 – deci la toamna implineste 10 ani de cand se ocupa de asta. Vorba vine, primul clip a fost incarcat acum 4 ani, deci contul e cu vechime, canalul ceva mai nou. Omul o zice din prima zi: sunt consilier financiar pentru persoane fizice, deci cel putin declarativ stie ce spune. Are 42.000 de abonati si cel mai popular clip a atins 350.000 de vizualizari.

Ovidiu Tarcu – educație financiară?

In unul din clipurile recente, Ovidiu Tarcu ne invata cum sa economisim cateva sute de lei pe an cu un minim de efort. pana sa ma uit la clipul sau de pe YoTube, va zic cum fac eu: pur si simplu nu cheltui toti banii castigati intr-o luna. ii las sa se adune in contul meu de la banca. Atat si nimic mai mult. Iar cand am nevoie de bani, iau cardul si cumpar ce am nevoie ( fizic sau online ). Dar hai sa vedem ce spune Ovidiu in clipul sau de educatie financiara.

La inceput Ovidiu Tarcu ne promite cateva metode de a economisi aproape 300 de lei pe an cu metoda odata si bine. primul sfat: redu din cheltuieli! Nici nu mi-ar fi trecut prin cap ca economisind la capitolul cheltuieli o sa strang bani. Mersi Ovidiule, de maine ma apuc sa fac economie! Dar ce cheltuieli sa reduc? Mersul la restaurant de maxim 4 ori pe luna. La capitolul asta am rezolvat problema de mult, eu merg maxim de 4 ori pe an – iar asta in concediu. in rest nu am mai trecut pe la un restaurant de ani buni. Nu pentru ca sunt zgarcit, dar chiar imi place sa imi gatesc acasa fel de fel de bunatati.

Mai exista o metoda pe care Ovidiu Tarcu o recomanda: sa cumparam numai de la reduceri. Asta am facut si eu acum o luna: am mers la Penny si am profitat de cei 10% cashback dati de BCR in contul George. Am luat peste o luna fix 111 lei! iar in plus, nici macar nu am mai fost o luna sa iau apa minerala, paste si nu mai stiu ce am luat eu de 1111 lei. Acum imi dau seama ce afacere am facut! Pentru ca pana pe 31 decembrie sunt aprovizionat!

Dar ce inseamna metoda „odata si bine” pe care o promoveaza Ovidiu Tarcu in clipul sau? pai cica incepi cu o lista de facturi pe care le platesti: eu de exemplu am de platit apa, gaz, electricitate, internet si telefonie si evident televizorul ( ma rog, abonament la TV ). Ia sa vedem ce am de facut in continuare. Trebuie sa decid daca am nevoie de serviciile respective si apoi sa vad daca am oferte mai bune. Gata, am obosit si renunt la restul lectiei, care oricum nu dura nici 10 minute. Revin alta data cu concluziile legate de ce ofera de fapt Ovidiu pe canalul sau de YouTube.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *