Ochelari progresivi pareri pro si contra

Am zis sa fac si eu una nefacuta si sa-mi iau o pereche de ochelari progresivi, ca na – bifocali imi stateau in gat. Am auzit eu ca sunt mai buni astia progresivi, ca vezi mai bine la distante intermediare si uite ca am gasit si o oferta de nerefuzat – 85 de euro cu rame cu tot, gata in aceiasi zi. Asta e pretul cu consultatie cu tot – desi la orice centru am fost era consultatia gratis. Asta e, am decis si am facut. Acum i-am pus la nas [ sau pe nas ] si ce sa vezi? La distanta intermediara roata mea de la masina devine ovala. DA, distorsioneaza – ceea ce nu mi se par echiar ok. Sa fie pentru ca au fost ieftini sau asta e tehnologia si de aia iti zic ca ai nevoie de adaptare?

Ochelari progresivi pareri pro si contra

Am citit eu ca de fapt la vederea periferica lentilele progresive distorsioneaza, dar la mine e valabil la privirea in fata. Clar ca am luat teapa, da na – m-au facut pe mine niste bani? Hai sa vezi ce fac vanzatorii astia d eochelari. Nu-ti explica decat ca sunt lentile ieftine si lentile scumpe, alea scumpe ajung si la peste 1000 de lei, dar acolo ai pretentia ca totul trebuie facut ok. Unde-s problemele la ochelarii cu lentile progresive? Pai alea scumpe sunt facute pe calculator, pentru ca fiecare micron conteaza. La ai mei vad rotile de la masina deformate la semidistanta. Adica la departare e ok, la citit e ok si la mediu e aiurea de tot. Nu stiu daca o sa-i port sau o sa arunc la gunoi 400 de lei cat am dat pe ei cu rame cu tot.

Azi i-am probat la televizor: in anumite pozitii e chiar ok – lasi capul pe spate, adio scris. La cei normali nu sunt astfel de probleme, ma bucur ca ii am si pe cei de aproape si pe cei de distanta. Am zis eu ca astia progresivi sunt prea ieftini sa fie si buni – ochelarii mei de distanta au costat ceva, rame de firma, lentile de firma, super multumit. Aia de citit s-au zgariat, dar inca mai pot zice ca-s aproape ok. Ochelarii noi sunt insa varza. Ma gandeam sa le fac o pomana cu un afisat de firma, dar nu cred ca e cazul – sa raman un domn si sa las doar articolul care sper sa-i trezeasca pe multi. Luati bifocali – aia merita. Atunci cand ti-e lene, in rest stai maica cu doua perechi de ochelari ca ochii sunt pretiosi.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *