Vaccinul AstraZeneca versus cele de la Moderna si BioNTech Pfizer

Ca sa fim intelesi inca de la inceput: sunt de parare ca trebuie sa ne vaccinam cu totii, daca vrem sa scapam de toate problemele legate de pandemia de SARS-COV-2 sau cum ii mai zice azi COVID-19. Alta discutie este cu ce anume vaccin sa o facem. Daca ne luam dupa datele statistice, la noi cel putin, in Romania – au fost destule cazuri de reinfectare sau infectare dupa vaccin. Asa arata testele, asa spun datele satistice. Explicatii sunt destule, nu mai stii pe car esa le crezi. Pana si doamna Monica Pop are o versiune mai putin optimista.

Vaccinul AstraZeneca versus cele de la Moderna si BioNTech Pfizer

Ca sa incepem cu datele statistice si sa ne facem o idee despre ce vorbim: peste 4.500 de romani s-au infectat cu noul coronavirus dupa vaccinare. Un numar relativ mic daca luam in calcul numarul de persoane vaccinate, un numar destul de mare daca il luam in calcul doar pe el. Incidenta cea mai mare a fost in cazul vaccinului BioNTech Pfizer, peste 95%, urmat de cei vaccinati cu Moderna, in timp ce din randul celor care au folosit vaccinul AstraZeneca au fost depistati pozitivi doar 0,4%. Cred ca cifrele vorbesc de la sine, asa ca acum urmeaza explicatiile.

Doamna Monica Pop pe car eo stim de la televizor, fosta manager al Spitalului de Urgenţe Oftalmologice din Bucureşti e de parere ca toti medicii stiu ca vaccinul poate provoca boala. Ei bine, in cazul tehnologiei folosita la COVID-19 nu prea cred ca e la fel. Ea zice ca DA. Acum eu raman la parerea mea pe baza a ceea ce am citit, ea ramane la parerea ei pe baza studiilor pe care le are [ sau a ceea ce vrea sa ne transmita! ]. De ce am pus paranteza? Pai pentru ca a declarat ca medic ca ea nu se vaccineaza. Adica inversul a ceea ce ar trebui sa faca un cadru medical.

Ce spun medicii despre aceste cazuri: Majoritatea cazurilor de infectare cu COVID au aparut in primele 7 zile de la imunizare, deci nu au fost destui anticorpi care sa lupte cu virusul. Clar? Ar mai fi explicatii, eu nu cred ca se poate cineva infecta cu COVID din cauza vaccinului. Nu cred si pentru ca nu exista astfel de situatii aparute in perioada de testare. A, ca sunt efecte mai mult sau mai putin placute, asta DA – au spus-o si ei si deci poate fi mai mult decat s-a spus initial. Dar de aici pana la ce se spune sau spune doamna Monica Pop e distanta lunga.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *