De ce se adaugă sare în cafea? Încearcați – o să vă placă

Nu este nimic mai bun decât o ceașcă de cafea proaspăt preparată dimineața. Această băutură dă energie și pare ideală pentru mulți. Dar dacă s-ar putea face și mai bine?

Cafeaua este bogată într-o varietate de gusturi și arome. Unele molecule de cafea care transmit gustul și aroma se găsesc în boabele verzi, neprăjite, în timp ce altele sunt produse după prăjire.

Cel mai cunoscut ingredient din cafea este cofeina. Are un gust amar și acționează ca un stimulent, intrând rapid în sânge, acționând sistemul nervos și ținându-ne în alertă.

În percepția amărăciunii, genetica joacă și ea un rol important. Persoanele cu o anumită variație a secvenței genetice sunt mai sensibile la alimente amare.

Dar cu cafeaua lucrurile sunt mai interesante.

În 2018, a fost realizat un studiu care a arătat că persoanele care sunt sensibile la cofeină din cauza aceleiași variații genetice, de fapt, preferă cafeaua ceaiului.

Pot exista mai multe explicații pentru acest lucru. Una dintre ele este că acestor oameni le place pur și simplu efectul puternic de stimulare al băuturii.

Nu este un secret pentru nimeni că mulți oameni încearcă să înmoaie gustul cafelei, astfel încât să nu aibă un gust amar, adăugând lapte, zahăr, siropuri și chiar unt. De asemenea, puteți face cafeaua mai moale preparând-o printr-o metodă la rece numită infuzare la rece.

Un alt ingredient care poate ascunde amărăciunea cafelei este sarea, care se adaugă fie în timpul preparării boabelor măcinate, fie direct în băutura în sine atunci când este gătită.

Un nou studiu a descoperit că adăugarea de sare la cafea poate face băutura să aibă un gust mai puțin amar.

De ce să bei cafea cu sare?

Reduce solubilitatea cofeinei. Prin urmare, adăugarea de sare în timpul preparării poate reduce amărăciunea.

Receptorii de sare de pe limbă sunt activați. După cum știți, gustul sărat în orice concentrație suprimă gustul amar.

Când se adaugă sare, receptorii de sare de pe limbă sunt activați și ajută la suprimarea gustului amar. Desigur, amărăciunea cafelei a fost înmuiată de ani de zile în diverse moduri – lapte, zahăr.

Renumitul autor al cărților de bucate și expert în alimente (Alton Brown) explică: „Sarea nu numai că reduce amărăciunea, ci netezește și gustul apei stagnante pe care mulți o păstrează în sticle”.

De asemenea, este de remarcat faptul că, conform studiilor, sarea neutralizează mai bine amărăciunea cafelei decât zahărul.

Dar aveți grijă când adăugați sare. Nu este nevoie să transformați cafeaua în Marea Moartă. Brown, de exemplu, adaugă un sfert de linguriță de sare cușer pentru fiecare 6 linguri de cereale măcinate.

Dar este mai bine să încercați, adăugând treptat sare după cum este necesar.

Mai mulți utilizatori au făcut deja experimente cu sare și cafea. Rezultatele au fost amestecate. Unii au simțit cu adevărat că gustul cafelei a devenit mai moale, în timp ce alții nu au simțit diferența dintre cafeaua obișnuită și cafeaua cu sare.

De fapt, efectul sării asupra gustului cafelei depinde de mulți factori:

Concentrația de cafea

Temperatura apei

Cantitatea de sare adăugată

Genetica umana.

Reteta de cafea cu sare

Pentru a face o ceașcă de cafea veți avea nevoie de:

Cafea macinata (5 linguri)
Un vârf de cuțit de sare
Zahăr (1 linguriță)
150 ml apa calda filtrata (90-95 grade)
Frișcă groasă (opțional 3 linguri)

Preparați espresso.

Într-un castron separat, amestecați toate ingredientele și adăugați-le în cafea

Se amestecă.

* Dacă doriți, puteți adăuga mai multă apă sau lapte.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *