Lista bancilor din Romania

In plin scandal de aderare la Shengen am zis sa facem si noi o lista cu bancile din Romania, sa stim unde ne mutam conturile cand o sa ne respinga din nou data viitoare. Care oare au comisioane mai mici, are nu iau bani ca sa transferi in Revolut, etc. Pana acum am apreciat aplicatia George de la BCR, a fiind ea mai buna [ din cate am vazut eu! ]. In rest au comisioane de te ustura, un curs valutar de zici ca iei imprumut de la ei, nu primesti valuta in cont. As renunta cu drag la ei daca as avea o aplicatie mai ok si un curs valutar mai echitabil.

Lista bancilor din Romania

Banca Transilvania, capital majoritar romanesc, cea mai mare banca din Romania, dar care din pacate au ceva probleme cu aplicatia lor – au chiar doua, BT Pay si Neo BT, SMS-urile mai ales in Roaming cand merg cand NU. Azi de exemplu as primi pe 1 EURO 4,8600 fata de 4,8580 la BCR, adica nici un leu diferenta la 100 de EURO. Am cont si la ei, dar sincer nu sunt foarte incantat.

O sa radeti, dar Banca Romaneasca nu mai e a noastra ci a greilor, sau de fapt cine stie, actionar majoritar fiind Eximbank S.A, Banca de Export-Import a României. asta din 2020, cand s-au luat inapoi de la Banca Nationala a Greciei 99,278% din capitalul social. Adica a redevenit romaneasca. Nu e rau, adugam inca o bana la CEC Bank pe lista bancilor cu capital majoritar romanesc.

Raiffeisen Bank este a doua banca cu capital majoritar austriac din Romania, mai adaugam pe lista ING Bank detinuta de olandezi si ne facem o privire de ansamblu asupra optiunilor de a ne tine banii la banci cu capital romanesc. OTP Bank România este de fapt o parte a aceleiasi banci dn Ungaria, cea mai mare daca este sa fim exacti.

UniCredit Bank Tiriac, infiintata de Ion Tiriac dar de fapt tot o bana austriaca – UniCredit Bank Austria cu 50,56% din actiuni. Ideea mai frumoasa este ca de fapt UniCredit este italiana. Sa vezi ce incurcate sunt itele banilor. Lista bancilor e mai lunga, am sarit peste BRD, o banca a franzezilor, am avut cont la ei, am renuntat prea de mult a sa mai pot comenta despre ea.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *