Ce bănci au cele mai mici comisioane pentru PFA

Multe persoane au deschis un PFA pentru a putea face afaceri mici si evident ca au nevoie de un cont bancar pentru mica lor firma. Problema este evident cea a comisioanelor, iar bancile jupoaie la propriu pe cei ce au un cont bancar – oare cine nu are in ziua de azi un card? Asadar nu e de mirare ca lumea cauta bancile cu cele mai mici comisioane pentru PFA, incercand sa piarda cat mai putin. Evident ca raspunsul la intrebare depinde de modul de operare al fiecarui PFA, noi vom centraliza raspunsurile de la mai multe persoane ca sa va faceti voi o idee de ce e mai bun pentru voi.

Ce bănci au cele mai mici comisioane pentru PFA

Prima optiune nu o sa va vina sa credeti a fost deschiderea unui cont Revolut, cu IBAN romanesc pentru tranzactii locale – in Romania. Asta daca mergi pe variante fara comisioane, desi un ard Metal te costa „doar” 45 de lei pe luna. Ar fi niste probleme cu anumiti operatori de plati online, deci daca nu ai multe plati de facut lunar, e o varianta de luat in calul. Daca nu prea scoti cash la bancomat, mergi pe ard Revolut gratuit, chiar merita.

Multi cititori ne-au spus ca ei prefera pentru PFA un cont deschis la BT – eu personal nu prea sunt incantat de BT Pay al lor, plus a ai nevoie de inca doua apliatii, dar asta e alta disutie [ Neo BT si un Token ]. Tot ititorii au spus  ca dau 15 lei la contul PFA deschis in august. comision daca iti intra bani in cont. Comision daca depui la ghiseu. Comisioane peste comisioane.

Alti cititori au spus ca ei au cont la ING si ca platesc 5 lei/luna + 2 lei/transfer catre contul personal, ceea ce este oarecum ok. Daca esti chibzuit te costa doar 7 lei pe luna un cont PFA deshis la ING. Altii prefera diferite banci, gen Unicredit unde ai semnatura electronica gratuit doi ani. Eu as tine cont de acest aspect, peste doi ani vezi cum e treaba.

La OTP Bank te costa 25 de lei pe luna, Raiffeisen are variante bune si el, cu zero comisioane – poti folosi un cont personal dedicat pentru PFA, a oricum nu conteaza. BRD are un pachet cu 0 lei comisioane în primul an, dar apoi te am scarmana, deci nu prea ar fi recomandat. BCR si el are comisioane destule.

La final: daca ai tranzatii valutare e bine sa iei in calul ursul si comisioanle la extragerea de valuta din cont!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *