Investitiile straine in România au scazut cu 60% in 2020

Nu stiu cum fac calcule cei de la guvern, dar se pare ca nimeni nu le-a spus ca de fapt in 2020 investitiile straine in România au scazut cu 60%. Nu mai punem la socoteala cate firme straine si-au inchis portile, momentan ne bucuram ca Ford si Renalul inca au la noi fabrici care produc masini, aducand venituri substantiale la buget. Totusi asa rau cum a fost, peste 4.000 de firme noi s-au deschis la noi in tara. Mai putine decat anul precedent, dar suficient de multe ca sa alimenteze conturile secatuite ale Ministerului de finante.

Investitiile straine in România au scazut cu 60% in 2020

Chiar daca noile firme infiintate la noi in tara au fost mai putine, capitalul lor subscris a fost mai mare cu 25% fata de 2019. Adica e de bine, ar spune unii, printre care ne numaram si noi, cei de la “bani marunti“. Romania este atractiva in special in domeniul imobiliar, ceea ce ma face sa cred ca preturile vor creste in continuare. Daca firmele straine ar infiinta un oras, numarul locuitorilor ar fi de 230.976, adica unul foarte mare.  Italienii se pare ca ne plac cel mai mult, probabil ca vor sa compenseze faptul ca romanii sunt atat de numerosi in Italia.

Cei mai multi bani adusi sub forma de capital subscris le revin olandezilor, ca sa vezi minune! Daca ne gandim ca pana si marea Japonie a suferit de recesiune, pentru prima data din 2009, eu zic ca ar trebui sa privim optimisti spre viitor. Pentru noi anul 2020 a fost destul de bun, anul acesta a inceput bine, asa ca desi ne numim bani marunti, speram sa facem fata cu bine si anului 2021. Avem clienti noi, cei vechi chiar daca si-au diminuat contractele sunt inca fideli, deci privim increzatori spre viitor. Asa sa faceti si voi!

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *