Calin Rovinescu a condus Air Canada timp de 12 ani

Calin Rovinescu a condus Air Canada timp de 12 ani iar noi ne laudam ca este roman. Ok, un sambure de adevar exista, a parasit Romania pe cand avea 5 ani, iar el este nascut in anul 1955 la Bucuresti. Adica a plecat din tara in anul 1960, inainte ca eu sa ma fi nascut. Acum ne laudam cu el, dar nu s-a gasit nimeni n ici macar sa-i faca o pagina pe WikiPedia in limba romana. In afara de parinti, oare ce-l mai leaga pe omul asta de tara noastra? Calin a ajuns la Air Canada in 2000, a avut o cariera de succes si noi acum ne laudam ca este de-al nostru.

Calin Rovinescu a condus Air Canada timp de 12 ani

Un lucru bune este si in treaba asta, ma refer la anul nasterii, fiind de o varsta cu Teo, doar ca el este nascut pe 16 septembrie 1955 si Teo pe 17 aprilie. Asta este singura legatura a lui Calin Rovinescu, pentru ca restul e legat de Canada. Poate ar mai fi ceva, sase universitati i-au acordat onorific titlul de doctor, printre care si Universitatea Politehnica din Bucuresti. Initial cariera lui Calin Rovinescu a fost mai mulrt legata de legislatie, fiind partener intr-o firma de avocatura.

Contacutul lui Rovinescu cu Air Canada a fost in 1988, cand compania s-a privatizat. Se pare ca a facut treaba buna daca in 2000 s-a mutat la ei, alungand sa conduca compania in ultimii 12 ani, adica din 2009. A ocupat mai multe fuctii de conducere, a fost ales presedinte al companiei si a reusit sa faca treaba buna. Nu a fost apreciat doar de compania aeriana, a mai fost in consiliul director al altor mari companii, cum ar fi  BCE Inc. Din 2015 a fost numit director la Universitatea din Ottawa. Mai pe scurt om de valoare, ce sa mai zicem? Acum ne laudam ca e de-al nostru, roman neaoș desi canadienii nu cred ca sunt de aceiasi parere. Sau nu le pasa?

Canadienii l-au iubit atat de mult, incat au numit primul Airbus de la ei C-GROV, in cinstea sa. Sa facem si noi gestul asta si sa numim asa primul avion pe care o sa-l cumparam la TAROM.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *