Ford Kuga full hybrid: pareri

De cand am deschis sectiunea auto pe site-ul nostru, am decis sa venim cu ceva in plus pentru cititori: sfaturi si pareri despre masini pe care merita sa le cumperi in 2024 ( asta pentru ca azi mai avem putin si trecem pragul dintre ani! ). De cand mi-am pus celule fotovoltaice pe casa si am un surplus de energie – mai ales vara, am decis ca va trebui sa-mi schimb masina, dar cu cat mai putini bani posibil. Adica sa nu intelegeti ca vreau cea mai ieftina masina plug-in hybrid, ci cel mai bun compromis intre pret si calitate. Asa am descoperit Ford Kuga full hybrid, la mai putin de 40.000 de euro chiar si la cea mai de top varianta.

Ford Kuga full hybrid: pareri

Ce nu mi-a placut la varianta de Ford Kuga din 2018 pe care o am deja in garaj de 5 ani? Consumul frate, in oras cel putin – te rupe, asta la un motor de 1,5 L si 180 CP. Asa ca raman fidel barnd-ului si merg pe varianta plug-in hybrid, cel putin 8 luni pe an o incarc gratis de la soare, restul de 4 luni merg asa cum merge orice posesor de masina. De ce nu am optat pentru o masina full electrcia? Pentru ca fac drumuri lungi cel putin de doua ori pe an, peste 1000 de km – deci nu creau sa stau sa incarc bateria inloc sa ma distrez la volan, conducand spre destinatie.

Parerea mea? Luati-va un FORD Kuga 2.5 Full Hybrid, 190 CP CVT 2WD ST-Line, asta daca nu vreti un 4WD. Merita toti banii investiti, singura problema este sa-i aveti. Daca nu, incercati un SH – second hand vreau sa zic, oricum e mai rentabil decat sa va luati altceva. ce mi-a placut cel mai mult? Modalitatile de a merge electric, adica EV. Ai patru opitiuni: AUTO EV, EV NOW, EV LATER si EV CHARGE ( asta nu e cine stie ce chestie, in ideea ca foloseste motorul pe benzina pentru a pune in miscare masina si pentru a incarca bateria, deci o sa-ti termini rezervorul de doua ori mai repede ). Eu merg de obicei pe AUTO EV si cateodata pe EV NOW, mai ales atunci cand merg in oras. De ce? Simplu, ca sa nu consum mai deloc benzina, oricum am mereu bateria incarcata aproape de maxim!

Varianta  Ford Kuga EcoBlue Hybrid (Mild Hybrid) este o chestie interesanta, in ideea ca motorul electric te ajuta, dar nu poti merge full electric ca la varianta mea, PHEV. Unde poti face economie? Sa nu-ti iei neaparat ST Line, daca nu-ti place condusul sportiv, sa fii tu Schumacher la volan. Mergi mai calm si o sa ajungi mai repede si mai sigur la destinatie. Faci si economie la bani, asa cu siguranta!

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *