Case mobile din lemn

In criza asta de locuinte din Romania dar nu numai, existenta caselor mobile din lemn pare o solutie salvatoare pentru multi. Sa zicem ca ai un teren, undeva la aer curat si nu ai o casa acolo, ce soltii ai? desi asta pare una dintre ele, sa vedem cu ce te confrunti daca optezi pentru ea. In primul rand asigurarea cu energie. OK, sa zicem ca-ti montezi un sistem fotovoltaic, dar mai ai  nevoie de apa, caldura si canalizare. Aici deja lucrurile se complica. Dar daca ai o fosa septica, o fantana forata in gradina si mai ai si curentul tras in „ograda”, poti deja sa visezi la o astfel de casa de vacanta, pe care o muti pe unde vrei tu si cand vrei.

Case mobile din lemn

Am exagerat putin cu mutatul asta, pentru ca la casa din poza ai avea nevoie de doua masini care sa traga la remorca cele doua segmente de casa, desi sunt si alte modele care nu necesita asta. teoretic ai cam aceleasi probleme pe care le ai cu auto-rulotele ( ca sa cuprind toate variantele de casa mobila ). Mie imi place ideea, ma gandesc ca e o solutie pentru zona unde am eu casa de vacanta, pe care o pot inchiria si eu sa locuiesc in cea mobila! Adica as face si niste bani pe perioada calda, nu as sta doar in concediu ( prelungit de 4 – 5 luni anual! ).

Pentru planul asta am cam tot ce-mi trebuie, chiar si banii de investitie, undeva la 15 mii de euro. Asta fara sistemul fotovoltaic, care oricum exista la casa de la tara. Intrebarea este daca-mi scot banii investiti, ceea ce cred ca nu este chiar fezabil la varsta mea. Daca era sa fac asta acum 10 ani cu siguranta ca era o investitie buna. Am vazut zeci de modele de case mobile din lemn, dar si alte variante. Toate mi se par extraordinare, ma intreb insa cu ce fel de masina le poti tracta. Ma uit la cei de la Nomadic Homes, chiar am vazut oferte si la eMAG, deci deja exista cerere ma gandesc eu.

O casa mobila de la ei vad ca nu trece de 30.000 de euro, asta la una cu doua nivele si doua dormitoare. iar firma este din Romania, din Poiana Campina, ceea ce suna si mai bine din punctul meu de vedere. Doar ca astea nu mai sunt mobile, sunt de fapt niste casute mici, ieftine. Avansul am vazut ca este de 30% dar ai nevoie si de autorizatie de constructie, deci pana la urma tot o casa mobila e mai ieftin si mai usor de facut.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *