Fara pensii speciale dupa 7 ani de nedreptate

In sfarsit s-a facut dreptate, au fost scoase pensiile speciale ale parlamentarilor, care primeau o pensie necuvenita dupa minim 4 ani de dormit in Parlament. In cazul lor s-a revenit la principiul contibutivitatii, cel care guverneaza sistemul de pensii din Romania. PSD a dat acest cadou parlamentarilor nostri, iar timp de 7 ani s-a luptat sa mentina aceasta lege. Acum se pare ca s-au razgandit si au votat impotriva ei. Evident ca smecherii din Casa Poporului mai au multe alte venituri necuvenite, salarii pe care nu le merita, dar asta este o alta discutie. Bine macar ca s-a facut primul pas. Dar sa nu zicem hop pana nu vedem si ce zice Curtea Constitutionala, ca sigur se gaseste cineva sa conteste noua lege.

Fara pensii speciale dupa 7 ani de nedreptate

Pensiile speciale au mai fost odata sterse de guvernul Boc, dar au fost repede reintroduse de PSD inca din 2015. Nu se putea ca cei care umbla cu mierea sa nu se indoape pana la refuz. Ar trebui sa existe un alt organ care sa stabileasca drepturile banesti ale guvernantilor, ca altfel este evident ca ei o sa-si mareasca salariile si indemnizatiile an de an. Asa a fost timp de 30 de ani, de ce sa crezi ca se va schimba ceva acum.

Salariu minim creste mai incet decat inflatia, in schimb pensiile speciale au crescut in 5 ani cu peste 60%. Numai in anul 2020 s-au platit peste 2 miliarde de euro pentru pensiile speciale. Evident ca se vor plati pensii, doar ca speram noi sa nu mai fie asa de “speciale” ca pana acum. Sau ma rog, as da ceva bani parlamentarilor daca reusesc sa dubleze salariul minim la fiecare 4 ani. Adica ok, ai un mandat si uite ca ai reusit sa faci ceva si pentru tara asta, nu sa ne mentii pe ultimul loc din Uniunea Europeana si tu sa iei si prima pentru asta.

Asa cum ziceam mai trebuie sa avem rabdare, exista voci care cred ca la Curtea Constitutionala s-ar putea sa anuleze decizia parlamentarilor, desi expertii spun ca asa ceva nu este posibil. La noi ca la nimenea, asa ca putintica rabdare.

News Reporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *