De ce nu ne putem imbogati? (II)

Cum sa tratezi banii pentru a te imbogati?

Daca vrem sa ne imbogatim si sa incepem sa ne gandim la bani ca la o investitie, ca la un instrument, acesta este drumul mult mai aproape de rezultat. Si acest lucru este mult mai eficient decat atunci cand ne gandim pe ce vom cheltui daca vom cstiga. Si fiecare are propria strategie.

De exemplu,un director al unei intreprinderi, m-a abordat cu o intrebare despre cum sa extinda afacerea. Vorbea destul de incordat si grabit. Si am avut senzatia ca alerga tot timpul sa ajunga tramvaiul din urma. Am inceput sa analizam aceasta metafora si a spus: „Am chiar si o astfel de imagine: oricat de multi oameni sunt intr-un tramvai, doi studenti se pot strecura in el oricand.”

Directorul alege acele tipuri de afaceri in care exista deja multi concurenti si se „impinge” cu ei. Pentru el, drumul catre cresterea veniturilor este sa fii mai putin stresat, sa faci pauze. Pentru ca cele mai bune idei ii vin in pauze. In acest exemplu, vedem: pentru a fi te ingloda in rutina, ci in strategie, trebuie sa faceti pauza. Pentru director, strategia este urmatoarea: o ora de munca si o jumătate de ora de odihna, sa mearga repede pentru a-si reveni.

„Demonii interiori ne impiedica sa ne imbogatim”
Ce ne impiedica sa ne ridicam bunastarea?

Fiecare are demonii lui. Ei dicteaza formulele de comportament care ne influenteaza actiunile. Aceste tipare fac parte din caracter, obiceiuri. Ele pot fi legate de traditiile familiei. De exemplu, daca in copilarie ni s-a spus: „fiti modesti”, „bogatii sunt necinstiti”, „vecinii ar trebui sa va respecte”, atunci aceste formule pot influenta implicit si foarte semnificativ modul in care ne comportam.

Am avut recent un client, care a crescut intr-un orasel in care toata lumea se cunostea. Si in copilarie, a locuit cu parintii sai intr-o baraca. Au avut destul de mult succes, dar la vremea aceea nu se obisnuia sa se afirme. Toti erau egali.

De atunci el are controlori interni

Ei ii spun, ca niste pensionari asezati pe o banca: „Acesta este un om cinstit si acesta este un om necinstit”. El compara posibilele sale succese cu „controlorii” si… castiga mai putin decat isi doreste.

Ce se poate face intr-o astfel de situatie? La sedinta am convenit ca clientul poate sa-si cumpere camasi bune si scumpe sau sa schimbe scaunul in care sta de multi ani.

A vorbi cu demonii taai este o chestiune de dialog intern, nu de semne externe. Intrebati-vaa: ce imi pot permite? Puteti fi de acord cu voi si sa treceti la un alt tip de referinta. Nu va mai gandi la memele din copilarie „ce vor spune oamenii” si „ca sa nu fii batut”.

Trebuie sa fie greu sa renunti la demoni…

…Dar trebuie sa va gasiti calea catre bani. Uitati-va la generatia de zoomeri, ei castiga bani usor. Nici macar nu au auzit despre rusinea de a fi bogati sau „Tine capul jos, fii ca toti ceilalti”. Au un viitor grozav. Orice succes contribuie la alt succes in continuare in viata.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *