
Ajuta sau nu energia la castig?
Astazi, energia a devenit noua moneda. Cunoscandu-ne caracteristicile energetice, ne putem ajusta singuri, propriul ritm de lucru, tinand cont de ele. De exemplu, multi oameni au o anumita faza: intr-o stare de activitate ne energizam, pare ca totul este realizabil, ca putem lucra oricand in acest ritm.
Dar se instaleaza recesiunea, dar noi inca cerem de la noi insine sa lucraam cu aceeasi intensitate, sa ne energizam pe noi insine si pe ceilalti. Drept urmare, obosim, incepem sa imprumutam energie din viitor.
Cunoscand aceasta caracteristica, va puteti acorda ritmurile in avans si sa faceti cu 30% mai mult intr-o perioada, sa dedicati mai putine ore muncii, sa va relaxati mai mult si intr-o alta perioada sa contemplati. Acest lucru va ajuta sa castigati mai usor si sa ramaneti in resursa.
Sunt Energizantii noii bogati?
Energizantii pot fi numiti cei care se pricep foarte bine la utilizarea perioadelor in care energia lor este la un nivel ridicat. Ei isi cunosc caracteristicile energetice, sunt mai carismatici decat altii. Ei transforma energia in produsul lor principal si, intr-adevar, de multe ori acest lucru duce la succes.
„Demonii interiori ne impiedica sa ne imbogatim”
In timpul unei crize, va puteti pierde locul de munca si va puteti simti prins in capcaana. Cum sa va descurcti cu asta?
Pentru a face asta nu trebuie sa va piereti slujba. Sa privim criza din punct de vedere biologic: in acest moment, o parte din fluturi sau broaste incep inevitabil sa manance mai rau, din aceasta cauza se inmultesc mai putin, iar unii indivizi mor. Dar noi avem mult mai mult loc pentru transformare. De exemplu, e timpul sa va mutati undeva, sa faceti altceva. Cel mai greu este pentru cei care au un grad ridicat de inertie sau conformism.
De exemplu, la o sedinta cu o Doamna, ea lucra ca asistent de laborator la o fabrica chimica si primea un salariu mic. Avea studii superioare pe care mama ei a obligat-o sa le faca. Si chiar nu-i place asta. Vrea sa aiba succes si sa castige mai multi bani.
Mama ei este o persoană puternica ai i-a explicat fiicei ei de o suta de ori ca vrabia din mana este mai buna decat cioara de pe gard.
Doamna in cei aproape treizeci de ani, nu a indraznit sa plece intr-un oraa mare, dar nici nu vrea sa ramana. Se simte prinsa cu banda autoadeziva. Cand isi paraseste mama, anxietatea ei creste, cand se intoarce, apare iritatia. Asa ca traieste între iritare si anxietate, iar acesta este un caz tipic.
Cum sa iesi dintr-o astfel de situatie? Este util sa ne amintim povestea in care o broasca a intrat in smantaana, s-a smucit, pana s-a batut untul si a iesit, iar cealalta s-a inecat. Schimbarea in timpul unei crize poate fi o sursa de stres. Si, in acelasi timp, este util sa te uiti in jur, poate sa iei o vacanta si apoi sa incepi activitatea. Cu cat reusesti mai repede sa faci fat anxietatii si sa gasesti un loc de munca dupa puterea ta, cu atat sunt mai mari sansele de schimbare.
Lipsa banilor poate cauza stres?
Poate, desigur, dar nu pentru toata lumea. Unui Domn i s-a furat paltonul, pentru el a fost un mare stres. Dar daca isi gasea pierderea sau i s-ar fi returnat, atunci nu ar fi fost cu experienta mai putin. Depinde de tipul de personalitate: unii dintre noi apartinem tipului pentru care orice eveniment este foarte stresant, in timp ce altii, chiar daca esueaza, vor rade si se vor bucura ca exista un motiv sa inainteze si sa zdruncine lucrurile.
Vom fi mai fericiti cand vom fi bogati?
Fericirea si succesul sunt doua lucruri diferite. Printre noi sunt performanti care castiga mult, nu se pot opri, nu fac pauza. Si de indata ce reusesc ceva, pun imediat o bifa si merg mai departe. Ei se bazeaza pe realizari externe si pur si simplu nu stiu cum sa se bucure de proces. Fiind de succes si adesea mai bogati, ei pierd in bucurie.
Si sunt cei care se bucura de proces. Pentru ei, rezultatul este mai putin important, stiu sa se relaxeze, sa se odihneasca, sa incerce lucruri noi. Sunt bucurosi chiar si cu mai putini bani. Deci fiecare are propriul drum.