Verificare datorii ANAF persoane fizice

Daca pana acum romanii se uitau doar la filmele americane unde fiscul era sperietoarea tuturor, azi este obligatoriu sa verifici daca ai datorii la ANAF cel putin odata pe an, sa nu te trezesti cu penalizari fara macar sa banui ca ai uitat sa-ti platesti darile la stat. Impozite, taxe, toate trebuie platite la termen. Acum este destul de simplu, o poti face online – atat verificarea cat si plata datoriilor, iar asta este valabil pentru persoanele fizice cat si pentru cele juridice. La cele din urma se ocupa contabilul, dar restul trebuie sa se ingrijeasca personal sa nu fie datornici.

Verificare datorii ANAF persoane fizice

Pe vremuri aflam de datoriile la ANAF cand mergeam la fisc si aveam nevoie de nu stiu ce hartie, sau sa iau in spatiu o ruda venita la oras. Iti dadeau o lista cu datorii si tu mergeai repede la caserie sa o platesti, pentru a ti se elibera hartoaga respectiva. Azi e mai simplu, verifici online datoriile la ANAF in SPV – spatiul virtual romanesc, care arata destul de ok dupa parerea mea, deci macar atat putem sa spunem despre Romania – s-a modernizat!

Daca ai datorii la ANAF si vrei sa le platesti online o poti face rapid: noi de exemplu am platit anul asta datoriile pe PFA, am intrat in SPV, am vazut cat e de plata, am completat datele cardului si gata, in 10 secunde era totul rezolvat. Partea buna este ca poti accesa site-ul si din strainatate, alta discutie este de exemplu cu vechimea in munca pe care o anunta ca rezolvata cei de la CNPP – am facut cererea online dar de mers pentru semnarea cererii tot la ghiseu trebuie sa merg. In schimb la ANAF merge online totul, de la verificarea datoriilor la zi si pana la plata lor.

Daca ai nelamuriri legate de plata online a datoriilor la ANAF, lasa un comentariu si noi iti vom raspunde, pentru ca nu-asa – de aia suntem aici, ca sa va ajutam sa va fie mai usor in hatisul asta al legislatiei si al banilor mereu insuficenti.  Nu afcem asta doar din bunatate, oricum si noi ne izbim de aceleasi probleme, iar cand descoperim ceva ce ne ajuta si pe noi, impartasim experienta cu cititorii nostri. Macar vorbim din experienta, nu din auzite sau si mai rau – din bloguri din astea facute peste noapte.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *