Cati bani poti scoate de la bancomat

Chiar daca de obicei cardul este folosit pentru a face plati la comercianti, iar azi mai toate magazinele accepta plata cu cardul, faca a mai avea limite minime, lumea tot mai scoate bani de la bancomate, dar cati ai voie intr-o zi? Oricine are un card are si o aplicatie oferita de banca, iar in acea aplicatie poti seta limite zilnice pentru plati si extrageri. La BCR de exemplu este limita 10.000 de lei pe zi, dar nu merge dintr-o singura incercare. De ce? Simplu, nu pot iesi atatea bancnote – cel mai des sunt eliberate cupiuri de 100 de lei, deci ai avea nevoie de un teanc de 100 de bancnote.

Cati bani poti scoate de la bancomat

Detinatorii de carduri Sparkasse vin in Romania si vor imediat sa scoata bani cash la bancomat, dar nu stiu care este limita zilnica. De obicei se pot elibera maxim 30 de bancnote la o extragere, deci daca ai noroc poti scoate fie 3000 de lei odata, fie daca sunt si cupiuri de 200 disponibile, scoti maxim 5000 de lei. Asta este la BCR, la BT sau ING ar trebui sa fie la fel. Sunt si banci care elibereaza EURO, am inteles ca de exemplu la ING este posibil, doar ca platesti comision, minim 2 EURO pe luna este si taxa de card. Eu zic ca deja esti in pierdere, mai ales ca se mai aplica inca un comision la fiecare retragere din bancomat.

Evident ca daca scoti zilnic cate 10.000 de lei de la bancomat, intr-o luna ai putea extrage 300.000 de lei, sau 60 de mii de euro, o mica avere as zice eu, aproape cat costa o garsoniera si sa o platesti cash. Cine are nevoie de atia bani lichizi? In schimb nu sunt restrictii la plata cu cardul, in cel mai rau caz poti fi pus sa confirmi tranzactia, daca depasesti o anumita suma. Majoritatea bancilor nu cer confirmare la plati mai mici de 100 de lei. Chiar si cand fac top-up din Revolut sume mici, aplicatia de la George nu ma mai intreaba daca aprob sau nu tranzactia. Nu e chiar ok, dar probabil ca sunt setari in George care sa schimbe asta. Voi reveni cu detalii dupa ce ma documentez mai bine legat de confirmarea platilor la diferite banci.

News Reporter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *