Capitolul 7: Măturino si căpcăunul 

După ce ieșiseră din prăpastie, Măturino și Ana continuau să urmeze poteca magică. Pădurea începea să se deschidă și peisajul se transforma treptat într-un loc de poveste. Copacii deveneau mai înalți și mai luminoși, iar florile străluceau în culori vibrante. Aerul era proaspăt și plin de parfumuri îmbietoare.

— Cred că am ajuns pe Tărâmul Tinereții fără Bătrânețe, spuse Măturino, uitându-se în jur cu uimire. Totul pare atât de frumos și liniștit.

— Da, Măturino. Este cu adevărat un loc magic, răspunse Ana, cu ochii strălucind de încântare. Să vedem ce ne rezervă acest tărâm.

Pe măsură ce explorau, descoperiră că pe Tărâmul Tinereții fără Bătrânețe trăiau multe creaturi magice și ființe mitice. Erau zâne, spiriduși și animale vorbitoare, toate trăind în armonie și veselie. Însă, la marginea acestui tărâm de vis, locuia un căpcăun uriaș despre care toți vorbeau cu teamă.

— Trebuie să fim atenți, Măturino, spuse Ana, ascultând poveștile locuitorilor tărâmului. Căpcăunul uriaș nu este prietenos și pare să păzească ceva important.

— Da, Ana. Să ne ținem împreună și să fim vigilenți, răspunse Măturino, hotărât să o protejeze pe Ana de orice pericol.

Într-o zi, în timp ce se plimbau pe lângă un lac cristalin, un spiriduș bătrân se apropie de ei și le vorbi cu o voce șoptită:

— Dragi călători, știu de ce ați venit aici. Căpcăunul uriaș păzește fântâna magică a tinereții și a transformării. Pentru a ajunge la ea, trebuie să treceți de el. Dar fiți atenți, căpcăunul este foarte puternic și viclean.

— Mulțumim pentru avertisment, spuse Măturino. Avem nevoie de acea fântână pentru a-mi îndeplini dorința de a deveni un băiețel adevărat.

— Înțeleg. Amintiți-vă, curajul și iubirea voastră sunt cele mai puternice arme. Și poate că veți găsi aliați neașteptați pe drum, adăugă spiridușul, dispărând apoi în pădure.

Măturino și Ana se pregătiră pentru întâlnirea cu căpcăunul. Cu inimile pline de hotărâre, se apropiară de locul unde acesta trăia. Pe măsură ce înaintau, peisajul devenea mai sumbru și mai întunecat. În cele din urmă, ajunseră la o peșteră imensă, de unde se auzeau răcnete puternice.

— E timpul, spuse Măturino, ținând-o pe Ana de mână. Să fim curajoși și să nu ne lăsăm intimidați.

Intrând în peșteră, cei doi îl văzură pe căpcăunul uriaș. Era o creatură imensă, cu ochi roșii și colți ascuțiți. Când îi văzu, căpcăunul răcni furios:

— Cine îndrăznește să pătrundă pe teritoriul meu? Plecați imediat sau veți regreta!

Măturino făcu un pas înainte, ținându-și capul sus.

— Suntem Măturino și Ana, și am venit să găsim fântâna magică. Nu vrem să ne luptăm cu tine, dar suntem hotărâți să ne îndeplinim dorința.

Căpcăunul râse disprețuitor.

— Voi, niște simple creaturi, credeți că puteți trece de mine? Ha! Nimeni nu a reușit vreodată!

— Puterea noastră nu vine din forță, ci din curaj și iubire, răspunse Ana cu calm. Te rugăm, lasă-ne să trecem.

Căpcăunul îi privi cu suspiciune, dar în ochii săi se vedea o urmă de ezitare. Simțind oportunitatea, Măturino adăugă:

— Știu că poate te simți singur și că păzești fântâna de mulți ani. Poate că și tu ai o dorință ascunsă. Poate că putem găsi o cale de a te ajuta și pe tine.

Cuvintele lui Măturino păreau să ajungă la inima căpcăunului. Acesta ofta adânc și se așeză pe o stâncă.

— Poate că ai dreptate. Am păzit această fântână timp de secole, dar nimeni nu a încercat vreodată să mă înțeleagă. Poate că a venit timpul să las trecutul în urmă.

Măturino și Ana se apropiară cu precauție. Căpcăunul ridică mâna și le arătă drumul spre fântână.

— Mergeți și îndepliniți-vă dorința. Și poate, într-o zi, veți găsi o cale să mă eliberați și pe mine de această povară.

Cu recunoștință în inimi, Măturino și Ana îl mulțumiră pe căpcăun și se îndreptară spre fântâna magică. Ajungând la ea, apa strălucitoare le promitea puterea de a schimba vieți și de a îndeplini dorințe. Privindu-se în ochi, știau că împreună puteau înfrunta orice provocare și că dragostea lor era cea mai mare forță.

— E timpul, spuse Măturino, pregătindu-se să-și împlinească dorința. Sunt gata, Ana. Să facem acest pas împreună.

Și astfel, sub privirea binevoitoare a căpcăunului, cei doi pășiră spre un viitor plin de speranță și magie.

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *