Capitolul 9: Măturino și Ana cad în prăpastie
După întâlnirea lor cu vrăjitoarea bună, Măturino și Ana simțeau că sunt mai aproape ca niciodată de a-și îndeplini dorința. Cu inima plină de speranță și curaj, cei doi porniră din nou la drum, urmând instrucțiunile primite. Vrăjitoarea le spusese că trebuie să treacă printr-o serie de încercări, dar nu le dezvăluise exact ce îi aștepta.

În timp ce mergeau prin pădure, peisajul începu să se schimbe. Copacii deveneau tot mai rari, iar terenul devenea stâncos și accidentat. Pădurea vrăjită părea să ascundă multe secrete, iar fiecare pas era o provocare.

— Trebuie să fim atenți, Ana, spuse Măturino, simțind o neliniște crescândă. Terenul devine din ce în ce mai periculos.

— Știu, Măturino. Dar sunt sigură că vom trece peste orice încercare împreună, răspunse Ana, strângându-i mâna.

La un moment dat, în fața lor se deschise o prăpastie adâncă, ascunsă de vegetație densă. Măturino se opri brusc, trăgând-o pe Ana înapoi chiar în momentul în care pământul de sub picioarele lor începu să cedeze.

— Atenție, Ana! strigă Măturino, dar era prea târziu.

Pământul se surpă sub greutatea lor, iar cei doi căzură în gol, rostogolindu-se pe stânci ascuțite și alunecând pe pante abrupte. În căderea lor, încercau să se prindă de orice rădăcină sau piatră, dar totul era în zadar. Prăpastia părea fără sfârșit, iar sunetul căderii lor era însoțit de ecouri îndepărtate.

După câteva momente care părură o eternitate, Măturino și Ana aterizară pe un strat moale de mușchi și frunze. Amețiți și zgâriați, dar altfel nevătămați, se ridicară încet, încercând să-și recapete orientarea.

— Ești bine, Ana? întrebă Măturino, întinzându-i mâna pentru a o ajuta să se ridice.

— Da, cred că da. Doar că mă doare puțin brațul, răspunse Ana, frecându-și cotul zgâriat. Tu ești bine?

— Sunt bine. Am avut noroc că am aterizat pe ceva moale, spuse Măturino, privind în jurul lor.

Se aflau într-o vale adâncă, înconjurată de pereți stâncoși și acoperită de vegetație luxuriantă. Lumina soarelui abia pătrundea până la fundul prăpastiei, creând o atmosferă misterioasă și ușor înfricoșătoare.

— Trebuie să găsim o cale de ieșire de aici, spuse Măturino hotărât. Nu putem rămâne în această prăpastie.

— Ai dreptate, Măturino. Hai să vedem dacă găsim o potecă sau un indiciu care să ne ajute să ieșim, răspunse Ana, ridicându-se și privindu-l cu determinare.

Cei doi începură să exploreze valea, căutând cu atenție orice semn care le-ar putea indica o cale de scăpare. Pe măsură ce înaintau, descoperiră o peșteră ascunsă în peretele stâncos. Din interiorul peșterii se auzea un murmur ciudat, ca un cântec vechi și uitat.

— Hai să vedem ce este acolo, spuse Măturino, simțind că această peșteră ar putea fi cheia pentru a ieși din prăpastie.

Cu pași precauți, Măturino și Ana intrară în peșteră, urmând sunetul misterios. Peștera era întunecoasă și umedă, iar pereții erau acoperiți de inscripții vechi și desene ciudate. În adâncul peșterii, descoperiră o fântână străveche, din care izvorau ape cristaline.

— Cred că această fântână are ceva special, spuse Ana, privind cu atenție inscripțiile de pe marginea ei.

— Pare să fie un loc sacru. Poate că această apă are puteri magice, răspunse Măturino.

Fără să stea prea mult pe gânduri, Măturino își întinse mâna și atinse apa din fântână. În acel moment, o lumină strălucitoare îi înconjură, iar cântecul din peșteră deveni tot mai puternic. Simțiră cum energia magică îi învăluie, iar o voce blândă răsună în mințile lor:

— Curajul și iubirea voastră v-au adus aici. Apa fântânii vă va ghida spre ieșire și vă va oferi puterea de a continua.

Cei doi își clătiră mâinile și fețele cu apa magică, simțind cum oboseala și rănile lor dispar. Cu inima plină de speranță și încredere, Măturino și Ana părăsiră peștera și urmară un potecă ascunsă care îi conduse spre ieșirea din prăpastie.

Cu fiecare pas, simțeau că sunt mai aproape de a-și îndeplini dorința. Drumul lor era încă lung și plin de provocări, dar știau că împreună, nimic nu le putea sta în cale.

News Reporter
Salut, sunt Teodora Prehorov, o rusoaica din Romania care scrie pe site-ul acesta pentru bani mărunți, pot scrie in romana si rusa, evident contra cost. Deci lasati mesaj daca doriti sa scriu pentru voi ( sunt content writer profesionist! )

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *